Siūlome jums saldžių krekerių receptą.
Produktai:
250 g viso grūdo miltų,
2 – 3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai sezamų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 žiupsnelis druskos,
150 ml vandens.
Kaip gaminti:
Dubenyje sumaišykite miltus su druska, cukrumi ir sezamais. Supilkite aliejų ir šiltą virintą vandenį, užmaišykite tešlą.
Tešlą ant stalo kruopščiai išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 min.
Paskui tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite rombais ar trikampiais. Sudėliokite krekerius į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite krekerius 15 – 20 min., patiekite atvėsusius.
Skanaus!