Produktai:
2 kilogramai pomidorų,
2 valgomieji šaukštai druskos,
4 valgomieji šaukštai cukraus,
1 valgomasis šaukštas acto,
2 krapo viršūnės,
3 – 5 juodųjų serbentų ir vyšnių lapai,
nedidelis krieno šaknies gabalėlis,
10 juodųjų pipirų,
2 skiltelės česnako,
1 litras vandens.
Kaip gaminti:
1. Nuplaukite pomidorus ir prie kotelio pabadykite šakute, kad nuo karščio jie nesutrūktų, paskui sluoksniuodami su prieskoniais sudėkite į stiklainį.
2. Pagaminkite sūrymą, užkaitinkite iki virimo, įpilkite į stiklainį, uždenkite dangtelį ir palikite 5 min. paskui nupilkite, vėl užvirinkite ir dar kartą supilkite į stiklainį.
3. Užsukite stiklainį, apverskite ir pastatykite ant rankšluosčio. Šiltai apklokite. Kai atvės, laikykite šaltai.