Aštrus kepsnių pagardas iš avokado

4-6 porcijoms jums reikės:

· 3 didelių pomidorų
· 1 raudonosios paprikos
· 2 nedidelių čili pipirų
· 1 smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
· 4 valgomųjų šaukštų smulkiai supjaustytos kalendros
· 2 valgomųjų šaukštų smulkiai supjaustytų žalių petražolių
· 2 vidutinio dydžio avokadų
· Druskos, juodųjų maltų pipirų - pagal skonį

Gaminimas:

1) Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, išpjaukite sėklytes ir supjaustykite mažais kubeliais. Tą patį padarykite ir su paprika – išpjaukite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Čili pipirus išilgai perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes ir taip pat smulkiai supjaustykite. Visas susmulkintas daržoves sumaišykite, pagardinę svogūnu ir petražolėmis

2) Avokadą perpjaukite pusiau, nulupkite odelę, išimkite kaulą ir taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Sudėkite į pagardą, paskaninkite druska bei pipirais. Vėl viską gerai išmaišykite – rekomenduodama pagardą suvalgyti per dešimt minučių, kol avokadas dar nepatamsėjęs.

Aromatingas sviestas

Gabalėliu šio aromatingo sviesto pagardinę kepamą žuvį, vištieną, mėsą ar daržoves, nustebsite, kiek naujų skonių atsiskleis.

1 porcijai jums reikės:

· 25 gramų minkšto sviesto
· Pagardo (galimi keli jo variantai)

Gaminimas:

1) Pagardą įmaišykite į sviestą. Gautą aromatingą sviestą suvyniokite į maistinę plėvelę.

2) Mažiausiai valandą tokį pagardintą sviestą palikite stingti šaldytuve. Tokį sviestą šaldytuve galima laikyti savaitę, o šaldiklyje – net ir visą mėnesį.

Pagardai sviestui:

Sviestas su ančiuviais – 6 ančiuvių filė gabaliukai, sutrinti šakute.
Česnakinis sviestas – sutrinkite vieną didelę skiltelę česnako ir 2 arbatinius šaukštelius smulkiai supjaustytų žalių petražolių.

6 itin paprastai pagaminami padažai

Majonezas su baziliku. Jį pasigaminti itin paprasta – tereikia 2 valgomuosius pesto padažo sumaišyti su 200 mililitrų majonezo. Šis padažas labai tinka prie vištienos kepsnių.

Garstyčių padažas su kaparėliais. Iki vientisos masės sumaišykite dviejų kietai virtų kiaušinių trynius su 2 arbatiniais šaukšteliais garstyčių. Tada masę pagardinkite dviem valgomaisiais šaukštais baltojo vyno acto, 8 valgomaisiais šauktais kokybiško alyvuogių aliejaus – viską sumaišykite plakikliu.

Pagardinkite dviem valgomaisiais aukštais smulkiai supjaustytų kaparėlių, valgomuoju šaukštu smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, pagardinkite žiupsneliu cukraus, druska bei pipirais (pagal skonį). Šis garstyčių padažas puikiai tinka pagardinti žuvį, jautieną, kiaulieną ir keptas dešreles.

Žaliasis pesto su migdolais. Iki vientisos masės sutrinkite 50 gramų itin smulkiai supjaustytų petražolių ar gražgarsčių, nedidelį gabaliuką padžiūvusios sutrupintos juodos duonos (plutelę būtinai nupjaustykite), 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių ir 1-2 skilteles česnako.

Tada į masę sudėkite 50 gramų smulkintų kepintų migdolų ir supilkite 200 mililitrų kokybiško alyvuogių aliejaus. Šis pagardas puikiai tinka prie ant grotelių keptų daržovių ar vištienos.

Paprastas gvakamolės receptas. Per sietelį pertrinkite vieną didelį prinokusį avokadą, pagardinkite masę 4 valgomaisiais šaukštais citrinų sulčių. Įpilkite 100 mililitrų aliejaus ir masę gerai pertrinkite virtuviniu trintuvu, gardinkite druska ir pipirais, dar kartą gerai išmaišykite.

Šis pagardas idealiai tinka prie ant grotelių keptos vištienos, žuvies, krevečių ar bet kokių salotų.

Dūmo skonio paprika. Plaktuvu sumaišykite vienos ant grotelių keptos paprikos minkštimą, skiltelę česnako ir 250 gramų neriebaus majonezo. Padažą dar pagardinkite 2 arbatiniais šaukšteliais alyvuogių aliejaus ir 2 valgomaisiais šaukštais citrinos sulčių. Šis pagardas labai tinka prie ant grotelių keptos kiaulienos.

Mango padažas. 1 didelio mango minkštimą sumaišykite su 2 arbatiniais šaukšteliais itin smulkiai supjaustytos žalios kalendros, 1 arbatiniu šaukšteliu tarkuotos imbiero šaknies ir 1 žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišykite ir po truputį supilkite 200 mililitrų alyvuogių aliejaus. Šis padažas puikiai tinka prie vištienos kepsnių.

Pats geriausias kepsnių padažas pasaulyje

Šis padažai itin lengvai pagaminamas ir puikiai tiks prie vištienos, kiaulienos, mėsainių ir dešrelių

Jums reikės (300 mililitrų padažo):

· 3 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 3 česnako skiltelių
· 3 valgomųjų šaukštų balzaminio acto
· 4 valgomųjų šaukštų chereso
· 3 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos
· 3 valgomųjų šaukštų aštraus saldžiarūgščio čili padažo
· 300 mililitrų trintų konservuotų pomidorų be odelių
· 5 valgomųjų šaukštelių medaus

Gaminimas:

Nedideliame puode sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkiai supjaustytą česnaką, balzaminį actą, cheresą, pomidorų pastą ir čili padažą, sudėkite pomidorus ir medų. Gerai išmaišykite, leiskite padažui užvirti – tada ant silpnos ugnies virkite 10-15 minučių, kol padažas pradės tirštėti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją