Keksas su raudonaisiais serbentais
Keksui reikės:
Sluoksniams:
120 g sviesto,
70 g cukraus,
2 kiaušinių,
140 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
30 g natūralaus jogurto.
Pertepimui:
180 g natūralaus jogurto,
200 ml riebios grietinėlės,
80 g cukraus,
20 g želatinos,
120 – 150 g raudonųjų serbentų.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Supilame jogurtą ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę 35 min.
Iškepusį ir atvėsusį keksą padaliname į 3 sluoksnius.
Paruošiame kremą pertepimui. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Dalį serbentų paliekame papuošimui, o likusius užpilame šlakeliu vandens ir pakaitinam su 50 g cukraus. Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome kol jį ištirps. Paliekame atvėsti ir tuomet sumaišome su jogurtu.
Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į serbentų masę. Dedame į šaldytuvą 15–20 min.
Kekso sluoksnius pertepame kremu, papuošiame ir laikome šaldytuve kol visiškai sustings.
Skanaus!
Žydrūnė