Keksas su raudonaisiais serbentais

Keksui reikės:
Sluoksniams:
120 g sviesto,
70 g cukraus,
2 kiaušinių,
140 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
30 g natūralaus jogurto.

Pertepimui:
180 g natūralaus jogurto,
200 ml riebios grietinėlės,
80 g cukraus,
20 g želatinos,
120 – 150 g raudonųjų serbentų.

Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir kiaušiniais. Supilame jogurtą ir suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.

Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą formą ir pašauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę 35 min.

Iškepusį ir atvėsusį keksą padaliname į 3 sluoksnius.

Paruošiame kremą pertepimui. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.

Dalį serbentų paliekame papuošimui, o likusius užpilame šlakeliu vandens ir pakaitinam su 50 g cukraus. Į karštus serbentus sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome kol jį ištirps. Paliekame atvėsti ir tuomet sumaišome su jogurtu.

Grietinėlę su likusiu cukrumi išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į serbentų masę. Dedame į šaldytuvą 15–20 min.

Kekso sluoksnius pertepame kremu, papuošiame ir laikome šaldytuve kol visiškai sustings.

Skanaus!

Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją