Produktai:

1 kilogramas agrastų,
1,4 kilogramo cukraus,
100 gramų vyšnių lapų,
3 stiklinės vandens.

Kaip gaminti:

1. Vyšnių lapus gerai nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir palikite nuovirą atvėsti.

2. Nupjaukite ar nukirpkite agrastams kotelius iš abiejų pusių. Įpjaukite šoną ir šaukšteliu išimkite sėklas. Užpilkite uogas vyšnių lapu nuoviru ir palikite nakčiai.

3. Ryte nupilkite skystį, įdėkite cukraus ir pagaminkite sirupą. Sudėkite į karštą sirupą uogas, kaitinkite ant lėtos ugnies, kol užvirs. Pavirkite 10 – 15 min., vis nugriebdami putas.

4. Atvėsinkite uogienę, paskui dar kartą užvirinkite. Likus 2 – 3 minutėms iki užvirimo įberkite vyšnių lapų. Supilstykite uogienę į stiklainius ir uždarykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)