Reikės:

600 g kalakutienos filė,
400 g kiaulienos šoninės,
2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
1-2 šaukšteliai sviesto,
300 g natūralaus jogurto be priedų,
2-3 česnako skiltelės,
pundelis petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

1. Kalakutienos filė supjaustykite maždaug 3 cm skersmens gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska, pipirais ir smulkintu česnaku, gerai sumaigykite. Supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

2. Medinius iešmelius pamerkite į šaltą vandenį 20 min.

3. Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Kalakutieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apvyniokite kiekvieną gabaliuką šoninės juostele. Užmaukite suktinukus ant medinių iešmelių ir apkepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje iš abiejų pusių. Pabaikite kepti orkaitėje arba grilyje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)