6 porcijos

Produktai:

500 – 600 g neriebaus jautienos faršo,
1 svogūnas,
170 g džiūvėsėlių,
1,5 stiklinės vandens,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Padažui:

pusė svogūno,
1 skardinė konservuotų arba 200 g šviežių grybų,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai miltų,
1,5 stiklinės vandens arba sultinio,
1 šaukštas sutrupinto grybų sultinio kubelio,
1 šaukštas sojos padažo,
1 – 2 šaukštai grietinės,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Kepsniui smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su kitais komponentais. Palikite 5 – 10 min. pastovėti. Paskui suformuokite kotletus.

2. Išklokite kepimo formą folija, sudėkite kotletus ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 25 – 30 min.

3. Padažui susmulkinkite svogūną, grybus supjaustykite šiaudeliais. Kepkite svogūnus ir grybus, kol jie suminkštės (5 – 7 min.). Suberkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumulėlių, pakepkite apie minutę.

Tada supilkite vandenį arba sultinį, suberkite grybų sultinio kubelį. Kai užvirs, pakaitinkite apie minutę. Įpilkite sojos padažo, įdėkite grietinės, kai užvirs, nukaiskite. Įberkite druskos, pipirų.

4. Patiekite kepsnius su padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)