4 porcijos

Produktai:

800 g bulvių (nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais),
200 g šviežių dilgėlių,
1 kiaušinis,
200 g miltų ir dar šiek tiek pabarstymui,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
malto muskato riešuto (jei norite).

Kaip gaminti:

1. Sudėkite supjaustytas bulves į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užkaiskite ant viryklės. Kai išvirs, nukoškite. Vandenį galite pasilikti nuplikyti dilgėlėms.

2. Sutrinkite bulves į košę ir palikite atvėsti.

3. Suberkite dilgėles į bulvių nuovirą. Jei nuoviro mažoka, įpilkite verdančio

vandens. Užkaiskite ir virinkite, kol dilgėlės bus minkštos. Priklausomai nuo dilgėlių, virimo laikas nuo 3 iki 10 min.

4. Ištraukite dilgėles iš vandens, nuspauskite. Trintuvu sutrinkite dilgėles ir kiaušinį iki vientisos masės.

5. Sumaišykite bulvių košę su miltais, tada supilkite dilgėlių piurė, įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto (jei norite). Užminkykite minkštą tešlą.

6. Užsiberkite ant delnų miltų, taip pat pabarstykite miltais stalo paviršių. Tada susukite iš tešlos 1 – 2 cm diametro dešreles. Supjaustykite jas 3 cm ilgio gabalėliais. Su šakute kiek suspauskite virtinukus. Virtinukus dėkite ant miltais pabarstyto stalo.

7. Pripilkite didelį puodą vandens, užvirinkite, įberkite druskos. Atsargiai sudėkite į verdantį vandenį virtinukus. Kai virtinukai iškils vandens paviršiuje, pavirkite dar kelias minutes, o tada išgriebkite. Patiekite su grietine ar norimu padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)