6 – 8 porcijos
Produktai:
500 g sluoksniuotos tešlos,
600 g persikų (galima konservuotų),
500 ml jogurto,
1 kiaušinis,
4 šaukštai cukraus,
3 šaukštai manų kruopų,
vanilės ankštis.
Kaip gaminti:
1. Iškočiokite tešlą, kad tilptų į kepimo skardą.
2. Įklokite tešlą į kepimo skardą, padarykite neaukštus kraštelius. Tolygiai apibarstykite manų kruopomis.
3. Dubenyje sumaišykite jogurtą, kiaušinį ir cukrų. Vanilės ankštį aštriu peiliu perpjaukite išilgai, išimkite sėkleles ir suberkite jas į jogurtą.
4. Persikus supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ant tešlos.
5. Ant viršaus užpilkite jogurto masę.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite 20 – 25 min. Kraštai turi pagelsti, o jogurto masė sustandėti. Palikite pyragą orkaitėje pravėsti, paskui supjaustykite ir sudėliokite gabalėlius į lėkštę.
Skanaus!