Salotoms reikės:
100 g pilnagrūdžių kviečių
400 g ankštinių mišinio
Alyvų aliejaus
Citrinų sulčių
Druskos
Nakčiai pamerkite kviečius ir ankštinius vandenyje, skirtinguose induose. Kitą dieną užvirkite vandenį puode, įberkite kviečius, virkite dvidešimt minučių. Sudėkite ankštinius ir virkite dar penkiolika minučių. Pakeiskite vandenį: suberkite kviečius su ankštiniais į kiaurasamtį, po to suberkite į šviežią, jau verdantį vandenį. Virkite dar penkiolika minučių.
Nupilkite vandenį ir perdėkite puodo turinį į serviravimo indą. Pasūdykite, pašlakstykite alyvų aliejumi ir citrinų sultimis, sumaišykite. Galima pabarstyti anyžiumi ir smulkiai supjaustytais svogūnais.
Skanaus!