Pyragui paruošti reikės (kepimo indui 21×26 cm):

16 lapų filo tešlos
1 didelio svogūno
saujelės šviežių petražolių ar krapų
150 g šviežių špinatų
200 g fetos sūrio
25 g kietojo sūrio
2 didelių kiaušinių
juodųjų pipirų
4 šaukštų sviesto
alyvuogių aliejaus

Pirmiausia susmulkintus svogūnus paskrudinome su šlakeliu aliejaus, vėliau sumetėm špinatus ir kepėm, kol jie tapo minkšti, išsiskyrė skystis ir jis beveik išgaravo. Atidėjom į šalį, kad atvėstų.

Viename inde kiaušinius sumaišėme su sutarkuotais sūriais, pagardinom pipirais, susmulkintomis šviežiomis petražolėmis. sudėjome atvėsus špinatus ir gerai išmaišėme.

Tuomet – išlydėme sviestą, pasiruošėme kepimo indą ir pradėjome: kiekvieną lapą tepėme išlydytu sviestu, taip sudėjom 8 lapus pyrago dugnui, tada uždėjome visą sūrio ir špinatų masę ir vėl tepdami kiekvieną lapą sudėjome ant viršaus 8 lapus.

Įdėjome į šaldytuvą pyragą pašaldyti ir įkaitinome orkaitę iki 180 laipsnių. Kepėme apie 45 minutes, kol viršus paskrudo ir tapo švelniai rudas bei traškus.

Skanaus!