Jis rekomenduoja išdrįsti į pirkinių krepšį įsimesti kokoso pieno pakuotę. Šis produktas, plačiai naudojamas Pietryčių Azijos virtuvėje, yra nepakeičiamas pagardas troškiniams, padažams ar net sriuboms.  

Šeštadienio rytą BTV žiūrovai išvys kaip garsus šefas gamina „Satay” padažą su žemės riešutų sviestu ir kokoso pienu, kuriuo pagardins kiaulienos išpjovą. Robertas Ščesnavičius įsitikinęs, padažas, kurio šaknys slypi tajų virtuvėje, yra universalus ir juo galima stebinti svečius prie daugelio tradicinių kepsnių.

Tačiau kokoso pieno žymus šefas nepataria naudoti kasdien, nors jame gausu lengvai virškinamų riebalų, mažai cholesterolio, – tai išskirtinai kaloringas gėrimas – vienoje jo stiklinėje yra 467 kcal!


Keptos kiaulienos file su daržovėmis ir „Satay“ padažu receptas

2 morkos,
Saulėgražų aliejus (kepimui),
0.5 kg. kiaulienos filė,
2 svogūnai,
2 česnakai,
2 geltonosios paprikos,
200 g. šviežių žirnelių su ankštim,
200 g. šviežių šparaginių pupelių,
100 g. žemės riešutų,
3 valg. š. žuvies padažo,
ryšelis šviežios kalendros,

PADAŽAS:

3 valg. š. riešutų sviesto,
300 ml. kokoso pieno,
100 g. pomidorų pastos,  
čili pipirų prieskoniai pagal norus.

Liesą kiaulienos išpjovą supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, mėsos prieskoniais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių. Tuo metu supjaustytas daržoves (papriką, svogūnus, šparagines pupeles, morkas) sudėkite į keptuvę, įpilkite žuvies padažo, pabarstykite kalendra ir kepkite ant silpnos ugnies 10-15 min.

Vėliausiai  sudėkite žirnelius su ankštimis ir riešutus. Kepimo pabaigoje į keptuvę įpilkite kokoso pieno, įdėkite riešutų sviesto, čili prieskonių ir pomidorų pastą. Patroškinkite dar 10-15 min. ir tiekite ant stalo.

Kokius netradicinius ingredientus pataria naudoti Robertas? Koks jo mėgstamiausias patiekalas su kokoso pienu? Ir ko dar trūksta kiekvieno lietuvio virtuvėje?

BTV „Šefas rekomenduoja“ – jau šį šeštadienį 10:00 val. per BTV!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)