6 asmenims.

Gaminimo laikas: 40 min. 346 kcal.

Jums reikės:

500 g kuprės (arba kitos žuvies) filė,
700 g bulvių,
2 raudonų saldžiųjų paprikų,
50 g svogūno laiškų,
1 kiaušinio,
4 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
4 valg. šaukštų aliejaus,
druskos,
maltų raudonųjų pipirų.

Žuvies filė nuplaukite, dėkite į puodą, užpilkite 500 ml karšto vandens, pasūdykite ir užkaiskite. Virkite 15 min., išgriebkite ant sietelio ir atvėsinkite. Bulves nuplaukite, nulupkite, užpilkite karštu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Vandenį nupilkite, dar karštas bulves sutrinkite.

Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas ir supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite ir susmulkinkite.

Žuvies filė sutrinkite šakute, sudėkite bulves, smulkintą papriką, žalumynus, išplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite 12 kotletų ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kotletus ir kepkite 5 – 7 min. iš abiejų pusių, kol susidarys auksinės spalvos plutelė. Patiekite kotletus su plonai supjaustytais pomidorų griežinėliais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją