Viskas prasidėjo nuo to, kad po vakarienės liko daug nesuvalgytos bulvių košės. Tą kartą, bemąstant, ką čia su ja nuveikus, akys sustojo prie tuno konservų šaldytuve. Plokštainis gavosi ypatingai gardus, manau, kad tam įtakos turėjo tuno aliejumi persigėrę bulvės, truputį aštrūs marinuoti agurkai, konservuotų žirnelių drėgmė ir, žinoma, geras fermentinis sūris.
© kumucia.com

Dabar jau šį patiekalą galimu ne tik tada, kai lieka košės, bet ir nepatingiu išvirti ir sugrūsti bulvių. Gamyba tikrai priimtina bet kokio amžiaus kulinarams, paruošimas itin lengvas.

Reikės:

5-6 vidutinių bulvių
100 ml pieno
50 g sviesto
2 kiaušinių
300 g tuno aliejuje
200 g konservuotų žirnelių
2 marinuotus agurkus
200 g fermentinio sūrio

Bulves nuskutu, supjaustau nedideliais kubeliais ir išverdu pasūdytam vandeny iki minkštumo. Nukošiu ir sugrūdu grūstuve ir gerai permaišau su pienu, sviestu ir kiaušiniais.

Masę sukrečiu į stiklinį kepimo indą ir dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20 min., paviršius turi truputį apskrusti. Kol kepa bulvės, pasiruošiu kitus produktus - agurkus supjaustau plonais šiaudeliais, sūrį sutarkuoju stambia tarka.

Apskrudusias bulves ištraukiu, subadau šakute ir dengiu tunu, žirneliais, agurkais ir galop sūriu. Grąžinu indą į orkaitę ir kepu iki pilno sūrio išsilydimo.

Tiekiu iš karto, man asmeniškai jokių priedų nesinori, bet degustatoriams teko pagaminti sviesto-grietinės padažą.

Patarimas – pieną galima keisti didesniu kiekiu sviesto.

Gardus virtų bulvių plokštainis su tunu
© kumucia.com

Skanaus!

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kas sieja „valstiečius“ su Matijošaičiu? Atsakymą kauniečiai rado pašto dėžutėse (99)

Kam „valstiečiams“ savo partiniame leidinyje reklamuoti Kauno miesto merą Visvaldą...

Maisto klastojimas: vietoj žuvies mums parduoda vandens glazūrą ir džiuvėsėlius (57)

Silkės vietoje sardinių siekiant atpiginti produktų gamybą arba vengiant mokesčių, šaldytų...

Junckerio elgesiu pasibaisėjęs prancūzų žurnalistas: jis peržengė visas ribas papildyta (74)

„Atmosfera Briuselyje pastaruoju metu primena Brežnevo epochą. Mūsų politinei sistemai vadovauja...

Laukia dešimtmečiai prekybos karo? (22)

Apsisvaidymas vis naujais prekių sąrašais, kuriems taikomi muitų tarifai, jau yra nebe derybinė...

Gamta kėsinasi atimti pamėgtą lietuvių pramogą (4)

Poilsiautojams ši vasara prasidėjo kur kas anksčiau ir labai gerai: jau gegužės mėnesį...

Sostinės širdyje – trumpų suknelių ir šortų madų šou

Savaitgalį gero oro nepagailėta – termometro stulpeliai rodė virš 25 laipsnių Celsijaus....

Specialistai pataria: dešimtmetis jau turėtų mokėti skalbti ar įkalti vinį (2)

Vaikai sugeba kur kas daugiau, negu jūs įsivaizduojate, tad tėvai darydami viską už savo atžalas...

Rusijos tyrimų komitetas iškėlė baudžiamąją bylą Lietuvos prokurorams ir teisėjams atnaujinta 12:46 (293)

Rusija reiškia nepasitenkinimą Lietuvos prokuratūra , kuri už dalyvavimą nusikalstamuose Sausio...

Neatpažįstamai pakeitė legendinę Lietuvos vietą: štai čia marozų tikrai nerasite (124)

„Marozų kurortas“ – tokia nemaloni etiketė nuo seno persekioja Palangą. Tai pastebintis...