Dabar jau šį patiekalą galimu ne tik tada, kai lieka košės, bet ir nepatingiu išvirti ir sugrūsti bulvių. Gamyba tikrai priimtina bet kokio amžiaus kulinarams, paruošimas itin lengvas.

Reikės:

5-6 vidutinių bulvių
100 ml pieno
50 g sviesto
2 kiaušinių
300 g tuno aliejuje
200 g konservuotų žirnelių
2 marinuotus agurkus
200 g fermentinio sūrio

Bulves nuskutu, supjaustau nedideliais kubeliais ir išverdu pasūdytam vandeny iki minkštumo. Nukošiu ir sugrūdu grūstuve ir gerai permaišau su pienu, sviestu ir kiaušiniais.

Masę sukrečiu į stiklinį kepimo indą ir dedu į iki 180C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 20 min., paviršius turi truputį apskrusti. Kol kepa bulvės, pasiruošiu kitus produktus - agurkus supjaustau plonais šiaudeliais, sūrį sutarkuoju stambia tarka.

Apskrudusias bulves ištraukiu, subadau šakute ir dengiu tunu, žirneliais, agurkais ir galop sūriu. Grąžinu indą į orkaitę ir kepu iki pilno sūrio išsilydimo.

Tiekiu iš karto, man asmeniškai jokių priedų nesinori, bet degustatoriams teko pagaminti sviesto-grietinės padažą.

Patarimas – pieną galima keisti didesniu kiekiu sviesto.

Skanaus!