Eksperimentuotojai, konsultuojami „Chocolate Naive“ meistrų, pirmiausia susipažino su šokolado gamybos specifika, peržiūrėjo filmukus apie pripažinimo sulaukusias užsienio šokolado manufaktūras bei įvertino jau sukurtus šokolado dizaino pavyzdžius.

Stilingos ir sėkmingos lietuviškos šokolado manufaktūros įkūrėjas Domantas Užpalis susirinkusius pamokė buitinėmis sąlygomis temperuoti juodą, pieninį ir baltą šokoladą. Temperavimas – tai šokolado lydymas iki tikslios temperatūros, dėl kurio sustingęs jis būna žvilgus, traškus ir lygus.

Šokolado dizaino eksperimento dalyviai netruko įsitikinti, kad, norint išgauti ryškius įspaudus šokolado paviršiuje, originalios rankų darbo formos turi būti padarytos itin tiksliai. Dalis bandė šokoladą formuoti kitomis priemonėmis – lieti srovele bei pjaustyti.

Dirbtuvių rezultatas – įvairių spalvų ir formų šokolado gabalėliai – nuo barzdoto vyro veido iki ažūrinio lakšto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)