aA
© Shutterstock nuotr.

4-6 asmenims

Paruošimo laikas – apie 5 min; padažui – 15 min.

Kepimo laikas – nuo 8 iki 10 min.

Padažui

2 arb. šaukštelių extra-virgin alyvuogių aliejaus;
1 stiklinės smulkiai sukapotų baltųjų svogūnų;
1 valgomojo šaukšto susmulkintų česnakų;
¼ stiklinės viskio;
3 valg šaukštų pomidorų tyrės;
½ stiklinės klevų sirupo;
1 šaukšto acto sidro;
2 arb. šaukštelių Dižono garstyčių;
1 arb. šaukštelio maltos rūkytos paprikos;
1 arb. šaukštelio Tabasco padažo;
½ arb. šaukštelio maltų juodų pipirų.

4 jautienos kepsnių su šonkauliu (nuo 3 iki 3,6 cm storio, 300-400 g svorio);
Extra-virgin alyvuogių aliejaus
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūnus ir pakepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite česnaką, pakepinkite apie 1 minutę pamaišydami. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir lėtai supilkite viskį.

Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir maišykite apie 2 min., kol viskis beveik išgaruos. Supilkite pomidorų tyrę, sirupą, actą, garstyčias, paprikos miltelius, Tabasco padažą, pipirus ir lėtai pavirkite, kol sutirštės. Nukelkite keptuvę nuo ugnies.

2. Pašlakstykite kepsnius alyvuogių aliejumi, prieskoniais, druska ir pipirais. Palaikykite juos pries kepdami kambario temperatūroje apie 15-30 min.

3. Įkaitinkite grilį.

4. Kepkite kepsnius ant grotelių – 8-10 min., kad būtų vidutiniškai iškepę. Vieną ar du kartus apverskite. Iškepusius palaikykite 3-5 min. ir patiekite.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (509)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (8)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (205)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (4)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

Kitokie pasikalbėjimai. Mantas Katleris su Nagliu Bierancu (237)

„ Kitokie pasikalbėjimai “ — portale DELFI! Jau lapkričio 20 dieną DELFI TV žiūrovai ir...

Gyvai / Paskutinė galimybė pelnyti tašką Tautų lygoje: Serbija – Lietuva (30)

Lietuvos futbolo rinktinė baigia kovas debiutiniame Europos tautų lygos turnyre rungtynėmis...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (3)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...

Vadina sukčiavimu: vilnietis pakraupo sužinojęs, kiek kainavo tetos kelionė taksi (2)

Praėjusią savaitę DELFI perskaičiau pasipiktinusios pilietės tekstą apie Vilniaus taksi...

Švedai šiurpsta: rado schemą, kaip šiukšlėm pripažintos mašinos Lietuvoje grįžta į kelius (397)

Skandinavijos šalyse į automobilius, importuotus iš Lietuvos, žiūrima ypač įtariai, ir ne be...

Prieš savaitę darytas paskutinis Nekrošiaus interviu: mirties nuojautos tuomet nebuvo (20)

Paskutinysis, dar niekur neskelbtas genialaus teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus interviu,...