Produktai 4 porcijoms:

250 g džiovintų baltų pupelių,
80 ml alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako (smulkiai supjaustyti),
2 svogūnai (smulkiai supjaustyti),
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių,
1 šaukštelis maltų kmynų,
1/4 maltos kalendros,
1/4 šaukštelis kajeno pipirų (džiovintų arba žalių, smulkiai supjaustytų),
1 šaukštelis rozmarino,
1 saldžioji paprika (išimti vidų, supjaustyti kvadratėliais),
750 g kiaulienos išpjovos (supjaustyti gabalėliais),
400 g konservuotų pomidorų (supjaustyti gabalėliais),
250 ml vištienos sultinio,
300 g saldžiųjų bulvių (nuskusti, supjaustyti stambiais gabalais),
60 g špinatų (nuplauti ir supjaustyti).

Kaip gaminti:

1. Pupeles pamirkykite mažiausiai 3 val. paskui nupilkite vandenį. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Dideliame puode pakaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite pusę turimų česnakų ir svogūnų, paskrudinkite 5 min. ar kol suminkštės. Sudėkite pupeles ir užpilkite vandeniu, kad visiškai apsemtų pupeles. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 45 min., kol suminkštės pupelės (bet neturi subyrėti).

2. Įkaitinkite likusį aliejų dideliame puode, sudėkite likusius česnakus ir svogūnus, paskrudinkite, kol suminkštės. Sudėkite prieskonius, rozmarinus, saldžiąją papriką ir kiaulieną. Pakepkite, kol kiauliena švelniai paruduos. Tada sudėkite pomidorus, supilkite sultinį, užvirinkite ir uždengę dangtį troškinkite apie valandą. Paskui sudėkite pupeles, saldžiąsias bulves,

3. Įpilkite 250 ml vandens, pastatykite puodą į orkaite ir tegu pakepa apie pusvalandį, kol suminkštės saldžiosios bulvės. Sudėkite špinatus ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje. Galiausiai įberkite druskos ir pipirų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)