Burokėlius galima naudoti virtus arba žalius, pjaustytus labai plonais griežinėliais ir bent kelias valandas pamarinuotus citrinos sultyse.

1 porcijai reikės:

1 nedidelio burokėlio (apie 100-150 g)
50 g fetos ar fetos tipo sūrio
Žiupsnelio čili miltelių (ar harisos)
0,5 citrinos
1 a.š. be kaupo sezamo sėklų
Šakelės baziliko
Naršarab padažo (skamba egzotiškai, bet jau galima rasti ne tik specializuotose parduotuvėse)

Burokėlius supjaustau griežinėliais, sudedu į lėkštę, nuskabau baziliko lapelius, juos sukaišau po burokėliais, užberiu trupintą fetą, čili, gausiai palaistau Naršarab padažu ir užberiu sezamo sėklas. Išspaudžiu citrinos sultis ir jomis palaistau lėkštės turinį.

Tiekiu iškarto, ilgiau pastovėjus padažas smarkiai dažo fetą, skoninėms savybėms tai jokios įtakos nedaro, tik vizualiai patiekalas atrodo nebe taip gundančiai.

Beje, vieną labai smagų savaitgalį šį burokėlių patiekalą pagardinome daigintais ridikėliais. Buvo irgi uch kaip skanu :)