Apkepui reikės:
700 g maltos jautienos
1 supjaustytas svogūnas
1-2 stiklinės daržovių – supjaustytų morkų, kukurūzų, žirnelių
700 g – 1 kg bulvių (3 didelės)
8 šaukštai sviesto
1/2 stiklinės jautienos sultinio
1 šaukštelis Vorčesterio padažo
druskos, pipirų, kitų prieskonių pasirinktinai
Nuskuskite ir ketvirčiais supjaustykite bulves, virkite pasūdytame vandenyje apie dvidešimt minučių. Kol bulvės verda, didelėje keptuvėje ištirpinkite keturis šaukštus sviesto. Pakepinkite svogūnus svieste, kol suminkštės. Jei dedate daržovių, dėkite jas atitinkamai pagal kepimo laiką. Morkas dėkite kartu su svogūnais. Kukurūzus ar žirnelius – arba pakepinus svogūnus, arba apkepus mėsą.
Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol nebebus rausvos spalvos. Pabarstykite druska ir pipirais. Supilkite Vorčesterio padažą. Supilkite pusę jautienos sultinio ir kepkite neuždengę ant mažos ugnies apie dešimt minučių, jei reikia, įpildami dar jautienos sultinio.
Sutrinkite bulves puode su likusiu sviestu, pagardinkite prieskoniais. Jautieną ir svogūnus supilkite į kepimo indą, ant viršaus gražiai sudėkite ir paskirstykite trintas bulves. Kepkite apkepą 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos (apie 30 minučių).
Keturios porcijos.
Skanaus!