Biskvitas:

250g šokolado
50g sviesto
3 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
100g cukraus
druskos

braškių sluoksnis:

400g braškių
2 šaukštai želatinos
350ml plakamos grietinėlės
100gr cukraus pudros
3 kiaušinių baltumų

braškių želės sluoksniui:

100g braškių
1 šaukšto cukraus
10ml vandens
1 šaukšto želatinos

Šokoladą su svietu ištirpinti ant garų vonelės. Išplakti kiaušinius, įberti druskos. Ištirpusį šokoladą su sviestu supilti į kiaušinių masę. Viską supilti į išteptą sviestu formą ir kepti 160c orkaitėje 35min. Leiskite atvėsti ir išimkite iš formos.

Želatiną išbrinkinti su 100ml vandens. Braškes sutrinti su cukraus pudra. Grietinėlę išplakti, tada sumaišyti su trintom braškėm. Želatiną pašildyti, kad ištirptų, atvėsinkite ir supilkite į braškių ir grietinėlės masę. Palikite masę tirštėti. Kai masė pradės tirštėti sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus. Visą masę supilti ant šokoladinio pagrindo. Palikti šaldytuve sustingti.

Beliko pasigaminti želė sluoksnį. Braškes sutrinkite ir perkoškite per sietelį, sumaišykite su cukrumi, įpilkite 50ml vandens. Želatiną pašildykite, kad ištirptų ir įmaišykite į braškes. Atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusio putėsio sluoksnio. Palikite šaldytuve. Papuoškite ir ragaukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją