Ingredientai:
450 g šviežių braškių
4 lapai sluoksniuotos bemielės tešlos
30 g lydyto sviesto
125g grietinėlės sūrio „Philadelphia“
120 ml grūdėtos varškės
1 kiaušinis
50 g plius 1,5 šaukšto cukraus
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
1/2 šaukštelio vanilės
12 šviežių braškių papuošimui
1 kivis papuošimui
1. Reikalinga keksiukų kepimo forma, skirta iškepti 8 keksiukams (forma gali būti kitokia, bet iš šio ingredientų kiekio iškepsite 8 krepšelius). Įdubos diametras apie 6 cm. Sviestą išlydykite. Trupučiu sviesto ištepkite formos įdubimus. Didesnę sviesto dalį pasilikite tešlos aptepimui.
2. Įdarui gerai sumaišykite grietinėlės sūrį, grūdėtą varškę, kiaušinį, 1,5 šaukšto cukraus, vanilinį cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
4. Iškočiokite visus 4 tešlos lakštus. Teptuku juos aptepkite lydytu sviestu.
5. Visus keturis tešlos lakštus perpjaukite į keturias dalis. Viso gausite 16 tešlos kvadratėlių. Truputį paspausdami atsargiai įdėkite 8 tešlos kvadratėlius į įdubas formoje. Rankomis suformuokite krepšelius: dugną atsargiai formuokite pirštais, kraštelius gražiai subanguokite.
6. Į visus suformuotus tešlos krepšelius po lygiai dėkite įdaro masę.
7. Ant viršaus užklokite kitą tešlos kvadratėlį, truputį prispauskite jį ties viduriu ir gražiai suformuokite kraštus.
8. Kepkite 10-15 minučių kol lengvai paruduos. Atsargiai išimkite krepšelius iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.
9. Į braškes pridėkite 50 g cukraus ir suplakite mikseriu. Tai ir bus pagaminto deserto padažas.
10. Kiekvieną krepšelį papuoškite trimis skiltelėmis perpjautų braškių ir keliais kivio griežinėliais. Šis desertas pats skaniausias, kada yra patiektas karštas.