Ingredientai:

450 g šviežių braškių
4 lapai sluoksniuotos bemielės tešlos
30 g lydyto sviesto
125g grietinėlės sūrio „Philadelphia“
120 ml grūdėtos varškės
1 kiaušinis
50 g plius 1,5 šaukšto cukraus
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių
1/2 šaukštelio vanilės
12 šviežių braškių papuošimui
1 kivis papuošimui

1. Reikalinga keksiukų kepimo forma, skirta iškepti 8 keksiukams (forma gali būti kitokia, bet iš šio ingredientų kiekio iškepsite 8 krepšelius). Įdubos diametras apie 6 cm. Sviestą išlydykite. Trupučiu sviesto ištepkite formos įdubimus. Didesnę sviesto dalį pasilikite tešlos aptepimui.

2. Įdarui gerai sumaišykite grietinėlės sūrį, grūdėtą varškę, kiaušinį, 1,5 šaukšto cukraus, vanilinį cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį citrinos sulčių.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.

4. Iškočiokite visus 4 tešlos lakštus. Teptuku juos aptepkite lydytu sviestu.

5. Visus keturis tešlos lakštus perpjaukite į keturias dalis. Viso gausite 16 tešlos kvadratėlių. Truputį paspausdami atsargiai įdėkite 8 tešlos kvadratėlius į įdubas formoje. Rankomis suformuokite krepšelius: dugną atsargiai formuokite pirštais, kraštelius gražiai subanguokite.

6. Į visus suformuotus tešlos krepšelius po lygiai dėkite įdaro masę.

7. Ant viršaus užklokite kitą tešlos kvadratėlį, truputį prispauskite jį ties viduriu ir gražiai suformuokite kraštus.

8. Kepkite 10-15 minučių kol lengvai paruduos. Atsargiai išimkite krepšelius iš formos ir atvėsinkite ant grotelių.

9. Į braškes pridėkite 50 g cukraus ir suplakite mikseriu. Tai ir bus pagaminto deserto padažas.

10. Kiekvieną krepšelį papuoškite trimis skiltelėmis perpjautų braškių ir keliais kivio griežinėliais. Šis desertas pats skaniausias, kada yra patiektas karštas.

Bemielės tešlos krepšeliai su sūrio įdaru ir braškėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)