Reikės:

2 kg batatų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
140 g fetos sūrio,
50 g skrudintų riešutų.

Padažui:

4 laiškinių svogūnų,
½ ryšulėlio petražolių,
2 šaukštų pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų medaus,
5 šaukštų balto vyno acto.

Batatus nulupkite ir supjaustykite dideliais gabaliukais. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Orkaitę įkaitinkite iki 200C/180C. Saldžiąsias bulves suvilgykite aliejumi ir pabarstykite žalumynais. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 30-35 minučių, kol suminkštės.

Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sumaišykite padažą su žalumynais. Į dubenį sudėkite bulves, apipilkite padažu, sutrupinkite fetos sūrį ir suberkite riešutus. Švelniai pamaišykite rankomis, kad bulvės nesubyrėtų. Skanaus!