Reikės:
2 kg šviežių baravykų
Marinatui (1 l vandens):
2 šaukštų cukraus,
4 šaukštelių druskos,
3 šaukštelių 9 proc. acto,
5 juodųjų pipirų grūdeliai,
2 skiltelės česnako
sauja krapų
10 ml aliejaus
žiupsnelis garstyčių grūdelių)
Grybus nuvalykite, kruopščiai nuplaukite. Didesnius grybus supjaustykite dalimis. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 20 min., nugriebdami putas. Po to vandenį nupilkite, supilkite į kiaurasamtį ir palikite, kad vanduo visiškai nuvarvėtų.
Po to grybus sudėkite į marinatą (be acto), užvirus jam dar pavirkite 5 min. supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies. Į sterilius stiklainius dėkite grybus, užpilkite marinatu, kad jis visiškai apsemtų grybus. Ant viršaus užpilkite aliejaus. Sandariai uždarykite ir laikykite šaltai, geriausia šaldytuve.