Reikės:

2 kg šviežių baravykų

Marinatui (1 l vandens):

2 šaukštų cukraus,
4 šaukštelių druskos,
3 šaukštelių 9 proc. acto,
5 juodųjų pipirų grūdeliai,
2 skiltelės česnako
sauja krapų
10 ml aliejaus
žiupsnelis garstyčių grūdelių)

Grybus nuvalykite, kruopščiai nuplaukite. Didesnius grybus supjaustykite dalimis. Sudėkite grybus į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite 20 min., nugriebdami putas. Po to vandenį nupilkite, supilkite į kiaurasamtį ir palikite, kad vanduo visiškai nuvarvėtų.

Po to grybus sudėkite į marinatą (be acto), užvirus jam dar pavirkite 5 min. supilkite actą ir nukelkite nuo ugnies. Į sterilius stiklainius dėkite grybus, užpilkite marinatu, kad jis visiškai apsemtų grybus. Ant viršaus užpilkite aliejaus. Sandariai uždarykite ir laikykite šaltai, geriausia šaldytuve.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)