Jums reikės:

· 150 gramų silpnai sūdytos lašišos
· 3 saldžiųjų skirtingų spalvų paprikų
· 1 avokado
· 6 valgomųjų šaukštų 35 proc. riebumo grietinėlės
· 1 arbatinio šaukštelio krienų
· 10 gramų želatinos
· 1 valgomojo šaukšto sauso chereso
· 1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių
· 1 arbatinio šaukštelio graikinių riešutų aliejaus
· 2-3 šakelių petražolių
· Druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

1. Želatiną užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais šalto virinto vandens ir palikite 20 minučių išbrinkti. Avokadą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, minkštimą nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Želatiną ištirpinkite, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus karšto vandens – gautą mišinį supilkite į trintą avokado masę ir viską, gerai išmaišius, pertrinkite per sietelį.

3. Į avokado masę supilkite grietinėlę, citrinos sultis, krienus, cheresą ir graikinių riešutų aliejų. Pagal skonį taip praturtintą avokado masę paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.

4. Saldžiąsias paprikas nuplaukite, nupjaukite dalį prie kotelio ir išimkite sėklytes. Paprikas įdarykite avokado mase ir palikite šaldytuve dviem valandoms – kad įdaras sustingtų.

5. Petražolių šakeles nuplaukite ir nusausinkite. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais, iš jų susukite „roželes“. Iš šaldytuvo ištraukite paprikas ir atsargiai jas supjaustykite griežinėliais. Kiekvieną griežinėlį papuoškite lašišos rožele ir petražoles šakele. Tai puikus užkandis saldžiųjų paprikų gerbėjoms.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją