Reikalingi produktai:
Moliūgas (paruoštas*): 500 g
Bulvės (paruoštos*): 250 g
Imbieras (tarkuotas): 2 arbat.š.
Lydytas sviestas: 4 š.
Vanduo: 1 l
Kokoso pienas: pagardinimui
Reikalingi prieskoniai:
Raudonosios paprikos milteliai: 0,5 arbat.š.
Druska: 2 arbat.š.
Aštrusis čili pipiras: pgl. skonį
Juodieji pipirai (šviežiai malti): pagardinimui
Nuvalome moliūgą, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Nuvalome ir smulkiai sutarkuojame imbierą. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir suberiame ciberžolę, raudonosios paprikos miltelius, susmulkintą aštrųjį čili pipirą.
Kol daržovės troškinasi, puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas kepintas daržoves, uždengiame dangčiu ir leidžiame dar pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu iki vientisos tyrės.
Prieš patiekiant, pagardiname šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kokoso grietinėle. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su duona.
Patarimai:
Jei gaminate vaikams, galite nedėti imbiero ir aštriojo čili pipiro. Tuomet gausis švelni kreminė moliūgų sriuba.
SKANAUS!