8 porcijos, pagaminama per 2 val. 20 min.

Produktai:

8 vidutinio dydžio artišokai,
2 šaukštai citrinos sulčių,
1,5 stiklinės šviežių smulkintų mėtų,
1 stiklinė dviejų šviežios duonos riekelių trupinių,
1 stiklinė džiūvėsėlių,
1,5 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
druskos, pipirų.

Kaip gaminti:

1. Nulupkite nereikalingus artišokų lapelius, išimkite viduriuką.

2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, prieš tai įpylę šaukštą citrinos sulčių. Sudėkite artišokus, kai užvirs, sumažinkite kaitrumą ir virkite 30 – 40 min. kai išvirs, nukoškite ir palikite atvėsti.

3. Pasigaminkite įdarą. Lėkštėje sumaišykite mėtas, šaukštą citrinos sulčių, šviežios duonos trupinius ir džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, česnaką, druską ir pipirus.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Iš artišokų vidurio išimkite dalį lapelių ir įdėkite įdaro. Sudėkite artišokus į kepimo skardą. Įdaro likučius sudėkite ant viršaus. Kepkite 20 – 25 min., kol įdaras apsilydys.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją