Biskvitų lakštams reikės:

200 g miltų;
250 g maltų aguonų;
180 g cukraus;
5 kiaušinių;
2 a. š, kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
5 v. š. karšto vandens.

Kremui:

750 g braškių (naudojau šaldytas);
100 g cukraus;
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
250 g natūralaus jogurto;
400 g riebios grietinėlės;
5 a. š. želatinos;

Sirupui:

4 v. š, vandens;
4 v. š, cukraus;
1 v. š. likerio.

Eiga:

Į dubenį sudedame cukrų, kiaušinius, vandenį bei druską, plaktuvu plakame apie 8 minutes, kol masė patrigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai įmaišome aguonas.

Kitame dubenyje išmaišome miltus su kepimo milteliais, persijojame ir švelniai įmaišome į kiaušinių masę. Ant kepimo popieriaus nubraižome penkis 26 cm skersmens apskritimus ir juose tolygiai paskleidžiame tešlą (apsiskaičiavau, tai man gavosi 4 ).

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 10-12 minučių.

Braškes sutriname smulkintuvu, beriame citrinos žieveles, cukrų. Šaltame vandenyje išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, įmaišome į braškių masę kartu su jogurtu. Kai tik masė pradės stingti, atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę.

Sirupui vandenį užverdame kartu su cukrumi, kol šis ištirps. Atvėsus įmaišome likerį.

Biskvito lakštą dedame į torto skardą su nuimamais kraštais, sudrėkiname sirupu, dedame kremą. Ir taip aptepame visus lakštus.

Geriausia šaldytuve palaikyti per naktį.