Kaip pasakoja kvepalus MONEY gaminančios JAV bendrovės „LiquidMoney“ viceprezidentas pasauliniams pardavimams Rick West, idėja sukurti pinigų kvapo kvepalus kilo „Microsoft“ pardavimų viceprezidentui Patrick McCarthy, o pinigų kvapą sumaišė viena žymiausių pasaulyje „nosių“ – Larry Murison, „Marcy Laboratories“ įkūrėjas.

Mintis apie pinigų kvapo kvepalus Patrickui McCarthy kilo išgirdus apie Japonijos mokslininkų atlikto tyrimo rezultatus. Tyrimas parodė, kad po to, kai patalpos, kuriose dirba žmonės, buvo pakvėpintos šviežių, ką tik atspausdintų pinigų kvapu, jų darbo produktyvumas žymiai pagerėjo. Be to, Patrickas prisipažįsta, kad jį patį visada maloniai nuteikdavo iš bankomato paimtų naujų banknotų kvapas.

Šviežiais pinigais pakvipo ir Lietuvoje. Patikrinti japonų atliktą tyrimą nusprendė Prancūzijos banko „Societe Generale“ grupei priklausanti finansų įstaiga „General Financing“, savo klientų aptarnavimo skyrius iškvėpinusi iš JAV atkeliavusiais, unikaliais, pinigų kvapo kvepalais MONEY.

2011 metais pasaulį išvydusius kvepalus MONEY bendrovė į Lietuvą atsivežė pirmoji, šalies rinkoje jais dar neprekiaujama. Pasak „General Financing“ generalinio direktoriaus Konstantino Balakino, kvepalai MONEY bendrovės dėmesį patraukė savo išskirtinumu bei sąsaja su bendrovės teikiamomis paslaugomis.

„Šiais laikais, kai didžioji dauguma piniginių operacijų vykdoma elektroniniu būdu, pajausti naujai atspausdintos piniginės kupiūros kvapą tenka nedažnai, - teigia K. Balakinas. - Tad mintis atsivežti pinigų kvapo kvepalus ir kvėpinti jais savo skyrius pasirodė labai patraukli ir smagi. Ten, kur teikiamos finansinės paslaugos, turėtų kvepėti pinigais.“

Artimiausiu metu į šios bendrovės skyrius užsukusieji ne tik sužinos ar prisimins, kaip kvepia pinigai, bet ir galės išbandyti Jam ir Jai skirtus kvepalus MONEY.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją