Atviras pokyčiams

Darbuotojai įpranta atlikti darbus tam tikru būdu. Jie naudoja tas pačias technologijas ir tuos pačius procesus daugelį metų, tačiau tai nereiškia, kad šios technologijos bei metodai yra geriausi kompanijai ir jiems. Įsivaizduokite, kad dar po kelerių metų šiuolaikiniai paaugliai taps pagrindine darbo jėga. Tai žmonės, užaugę naudodami socialinius ir bendradarbiavimo įrankius bendrauti, bendradarbiauti, ieškoti žmonių bei informacijos. Ši nauja darbo jėga reiškia naują elgesio pobūdį ir naujas technologijas. Darbuotojai turi žengti į priekį ir priimti pokyčius, kurie palengvins jų darbą ir gyvenimą.

Turintis balsą kompanijoje

Pirmą kartą verslo istorijoje „lyderis“ ir „vadovas“ neturi būti vienas ir tas pat asmuo. Lyderiai daugiau neturi būti vadovai, jie turi būti žmonės, kurie aistringai tiki savo darbu, turi žinių ir moka dalintis. Naujos bendradarbiavimo technologijos leidžia kiekvienam darbuotojui organizacijoje dalytis savo aistra, pomėgiais, idėjomis ir pareikšti savo nuomonę. Jūs taip pat turite galimybę tapti lyderiu tam tikroje jums rūpimoje srityje. Tačiau to nenutiks, jei jūsų balsas nebus girdimas. Negalite tapti lyderiu, jei baiminatės pareikšti savo nuomonę.

Autonomiškas

Šiais laikais, kai darbuotojai turi galimybę dirbti iš bet kur ir bet kada, svarbiausia - savarankiškumas. Vadovai daugiau nebestebi kiekvieno jūsų judesio ir nebeprimena, kad metas dirbti. Tai privilegija, tačiau kartu ir atsakomybė. Jumis pasitikima, tikimasi, kad atliksite savo užduotis. Kaip šiuolaikinis darbuotojas, turite atlikti savo darbą, nesvarbu, kur esate - biure, kavinėje ar namuose.

Padedantis kitiems

Tai viena pagrindinių ne tik šiuolaikinio vadovo, bet ir šiuolaikinio darbuotojo savybių. Tradiciškai darbuotojai norėdavo pasilikti savo idėjas sau, kad gautų nuopelnus. Šis modelis daugiau nebėra veiksmingas. Atsiradus bendradarbiavimo įrankiams, idėjų kilmė ir nuopelnai gali būti lengvai atsekami. Dalijimasis ne tik padeda komandai, bet ir pačiam darbuotojui. Jūsų kolegos ir vadovai pripažins jūsų stipriąsias puses ir gebėjimą padėti kitiems. Dalijimasis gali turėti daugybę formų: dalijimasis idėjomis, grįžtamuoju ryšiu, dokumentais ar bet kuo kitu. Rezultatas - jūsų komanda ir aplinkiniai departamentai pripažins jūsų profesionalumą.

Susitelkimas

Šiuolaikinėje darbo aplinkoje įsipareigojimai mus užgriūva iš visų pusių. Dalyvaudami susitikimuose, tikrinamės paštą, atnaujiname Twitter ir redaguojame dokumentus. Dėl šiuolaikinių technologijų ir patobulinimų gausos lengva prarasti susitelkimą ir pamiršti, kas svarbiausia. Informacija bombarduoja darbuotojus iš visų pusių, taigi svarbu, kad jie išmoktų ją filtruoti ir susitelkti ties svarbiausiais dalykais.

O kokios kitos savybės, jūsų manymu, svarbios šiuolaikiniam darbuotojui?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)