Norėdami nurimti jūs paprasčiausiai galite pabandyti kokias penkias minutes atsipalaiduoti savo darbo vietoje. Tai iškart sumažins stresą. Penkių minučių pakanka, kad įgautumėte naujos energijos, nurimtumėte.

Prieš pradėdami kalbėti apie meditaciją darbe, aptarkime jos privalumus. Meditacija, kaip rodo įvairūs tyrimai, padeda visiškai atsipalaiduoti, sumažina krūvį širdžiai, pagreitina medžiagų apykaitą. Atsipalaidavus organizme sumažėja laisvųjų radikalų, sukeliančių audinių pažeidimus. Taip pat krenta kraujo spaudimas, mažėja cholesterolio kiekis kraujyje, nurimstama.

Tyrėjai teigia, kad asmenys, pastoviai užsiimantys meditacija, atrodo maždaug dvylika metų jauniau. Meditacija padeda gydyti depresiją, išvengti nuotaikos svyravimų, irzlumo. Pagerėja atmintis, emocinis stabilumas, kūrybingumas.

Meditacija ne tik atgaivina, atjaunina, bet ir padeda jaustis laimingesniems. Tyrimai rodo,kad reguliariai medituojant atsiranda pakitimų nervų sistemoje. Nurimsta įkyrios mintys, laikomos viena streso priežasčių.

Patarimai, kaip medituoti

1. Atpalaiduokite visą kūną, užsimerkite.

2. Pasistenkite nuvyti į šalį bet kokias mintis apie darbą bent kelioms minutėms.

3. Keletą kartų giliai įkvėpkite. Tai padės sušilti ir nuramins protą. Tačiau vėliau kvėpuoti reikia ramiai, lėtai.

4. Paprasčiausias savo kvėpavimo klausymasis jau ramina, tai meditacijos pradžia.

5. Sutelkite dėmesį į tašką tarp antakių.

6. Jei esate religingas, tardami mantros garsus pabandykite susilieti su dievybe, išlaisvinkite protą.

7. Pabandykite įsivaizduoti žvakės liepsną, tai nuramins mintis.

8. Prisiminkite laimės akimirkas, patirtas šventoje vietoje ar per atostogas (ne pačius įvykius, o jausmą, kai buvote laimingas), sutelkite dėmesį į jas.

Meditacija padeda atsikratyti įkyrių minčių, tai galingas įrankis. Šie patarimai, nors atrodo paprasti, padės atsipalaiduoti, atsigauti ir su nauja energija grįžti į darbą. Penkios minutės ryte ir dieną padės nugalėti stresą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)