Atrodo, kad jis turėjo nuomonę apie viską, o jo mintys dažnai atsispindėdavo jo apsėdimą primenančiame atsidavime kokybei kompanijoje „Apple“, ar tai būtų jo požiūris į klaidas („Kartais, kai kuriate naujoves, jūs padarote klaidų.

Geriausia jas greitai pripažinti ir pulti tobulinti kitas naujoves“), ar jo dėmesys detalėms („Dizainas nėra tai, kaip tai atrodo ar ką primena. Dizainas – tai, kaip tai veikia“).

Vis dėlto, S. Jobsas turėjo ką pasakyti ir apie kur kas gilesnius dalykus. Štai keletas jo susimąstyti verčiančių frazių, išrinktų iš įvairių jo pasisakymų ir kalbų.

„Kūrybiškumas tiesiog susieja dalykus. Kai jūs paklausiate kūrybingų žmonių, kaip jie kažką padarė, jie jaučiasi šiek tiek kalti, nes jie nelabai tai darė, jie tiesiog kažką pamatė. Po kurio laiko jiems tai atrodė akivaizdu“.

„Žinojimas, kad mirsi – geriausias būdas išvengti minties, kad gali kažką prarasti, spąstų. Tu jau esi nuogas. Nėra jokio pagrindo nesivadovauti savo širdimi“.

„Būk kokybės kriterijumi. Kai kurie žmonės neįpratę prie aplinkos, kurioje tikimasi meistriškumo“.

„Negalite sujungti taškų žvelgdami į ateitį; juos galite sujungti tik pažvelgę atgal. Taigi, turite pasitikėti, kad šie taškai jūsų ateityje kažkaip susijungs. Jūs turite kažkuo pasitikėti – nesvarbu, savo valios stiprybe, likimu, gyvenimu, karma“.

„Jūsų darbas užpildys didelę jūsų gyvenimo dalį ir vienintelis būdas jaustis tikrai patenkintu – daryti tai, ką jūs manote esant puikiu darbu. O vienintelis būdas užsiimti puikiu darbu – mylėti tai, ką darote. Jeigu to dar neradote, ieškokite toliau. Nenurimkite. Kaip ir su visais širdies klausimais, žinosite, kai jį rasite“.

„Man visiškai nerūpi būti turtingiausiu žmogumi kapinėse... Kai gali eidamas į lovą pasakyti, kad nuveikėme kažką nuostabaus... štai, kas man yra svarbu“.

„Didžiuoju daugeliu dalykų, kurių mes nepadarėme ir kuriuos padarėme. Naujovės tūkstančiui dalykų sako „Ne“.

„Manau, kad jeigu kažką darote ir paaiškėja, kad tai gana gerai, tuomet turėtumėte eiti ir nuveikti dar kažką nuostabaus, nesustokite ties tuo per daug ilgai. Tiesiog išsiaiškinkite, kas toliau“.

„Išėjimas iš „Apple“ buvo geriausias dalykas, kuris kada nors galėjo man nutikti. Buvimo sėkmingu sunkumą pakeitė buvimo vėl pradedančiuoju lengvumas. Tai išlaisvino mane ir leido pradėti vieną kūrybingiausių gyvenimo laikotarpių“.

„Kai man buvo septyniolika, perskaičiau maždaug tokią citatą: „Jeigu kiekvieną dieną gyveni taip, lyg ji būtų paskutinė, vieną dieną būsite tikrai teisus“. Man tai paliko įspūdį ir nuo to laiko, pastaruosius 33 metus, kiekvieną rytą pažvelgdavau į veidrodį ir paklausdavau savęs:
„Jeigu šiandien būtų paskutinė mano gyvenimo diena, ar aš norėčiau nuveikti tai, ką šiandien ketinu daryti?“

„Esu įsitikinęs, kad pusė to, kas skiria sėkmingus verslininkus nuo nesėkmingų – grynas atkaklumas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)