Kiekvienas nori padaryti gerą įspūdį, nori, kad žmonės juos mėgtų. Ką daro žmonės, apie kuriuos kiti atsiliepia kaip apie mėgstamus, su kuriais lengva bendrauti?

Jie nesistengia vadovauti

Dar vaikystėje buvome mokomi tėvų stovėti išsitiesus, tvirtai paspausti ranką, kalbėti tyliau.

Neverbalinė kūno kalba labai svarbi. Pasitikėjimo savimi parodymas reikalingas, bet žmonės tai gali suprasti kaip norą parodyti savo svarbą. Tokiu atveju kalbantis vienas žmogus tampa lyg ir svarbesnis, tuo tarpu kitas pasijunta nejaukiai.

Ką nors susitikę ir jūs pasistenkite atsipalaiduoti, prieikite arčiau, nusišypsokite ir parodykite, kad jums malonu susitiktu.

Dažnai žmonės greitai pajunta abipusę simpatiją. Jei natūraliai parodysite, kad tas žmogus jums patinka, ir jis pamėgs jus. Tai padės atsipalaiduoti ir būti savimi.

Apsikabinimo galia

Neseksualūs prisilietimai taip pat labai svarbūs bendraujant. Prisilietimai veikia elgesį, padeda geriau suprasti kitą žmogų, žmogus, priliesdamas ar apkabindamas, parodo savo draugiškumą. Tačiau nepersistenkite, užtenka paplekšnoti per petį ar paliesti ranką. Šie gestai, lydimi šypsenos, atrodo natūraliai ir nuoširdžiai.

Pabandykite kitą kartą sutikę pažįstamą žmogų paliesti petį, jūsų pasisveikinimas bus kur kas nuoširdesnis.

Prisilietimas padeda sumažinti atstumą tarp dviejų žmonių, žmogus pasijunta mėgstamas.

Žodinės kovos menas

Pavyzdžiui, jūs susitinkate su kuo nors, pasikalbate 15 minučių ir išsiskiriate, galvodami, koks nuostabus pašnekovas buvo sutiktasis žmogus. Tokie žmonės yra įvaldę vadinamąjį žodžių kovos meną. Jie paskatina jus išsipasakoti, užduoda klausimus, domisi jūsų pasakojimu, klausdami, kas buvo toliau, ir t. t.

Jie mandagūs, rūpestingi, ir todėl tokius žmones visi mėgsta. To išmokti nėra sudėtinga, tiesiog parodykite žmogui, kad juo rūpinatės, užduokite reikiamus klausimus.

Mums patinka žmonės, kurie mus gerbia. Juk kiekvienas žmogus ką nors gerai išmano, leiskite jiems tai parodyti.

Žmonės natūraliai stengiasi varžytis, pasirodyti stipresni, protingesni. Jūs elkitės atvirkščiai - nebandykite laimėti, sakykite komplimentus, rodykite savo susižavėjimą, pripažinkite savo klaidas.

Nebūtinai turite atskleisti visas savo paslaptis. Jei kas nors pasakoja apie naują namą ar butą, pasidžiaukite kartu, pasiguoskite, kad ir jūs svajojate apie erdvesnį būstą, bet tam neužtenka pinigų. Paklauskite, kaip jam tai pavyko.

Elkitės natūraliai, būkite savimi. Tai nieko nekainuoja. Jei jums reikia ko nors paprašyti, padėkite kitam, tik po to prašykite.

Kitų mėgiami žmonės dėmesį koncentruoja į kitus, o ne į save.

Atsisveikindami paprastai sakote, kad malonu buvo susitikti, tačiau ši frazė neįsimenanti, standartinė.

Vietoj to paspauskite ranką, palieskite petį ar ranką. Nusišypsokite, palinkėkite geros dienos.

Svarbu padaryti ne tik gerą pirmą įspūdį, bet ir paskutinį. Pasistenkite atsisveikinti nuoširdžiau.

Pabandykite būti nors kiek dėmesingesni kitiems. Iš pradžių tai atrodys neįprasta, bet jūs padėsite kitiems pasijusti geriau, būsite aplinkinių labiau mėgiami ir patys sau imsite labiau patikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)