Jūs galite dirbti nuo 40 iki 60 valandų per savaitę ir gauti atlyginimą, bet tai neteiks jums džiaugsmo. Vis dėlto, kodėl svajojame būti laimingais dirbdami? Kodėl turėtume to norėti, jei esame nelaimingi?

Jeigu jūs praleidžiate didžiąją dalį laiko ir geriausius savo gyvenimo metus darbe, argi tada nevertėtų įdėti šiek tiek daugiau pastangų, kad pasijaustumėte laimingi?

Laimingi darbuotojai yra tie, kurie yra vieningi ir mėgaujasi vieni kitų draugija. Toli gražu tai nereiškia, kad jūs turite laukti, kol žvaigždės išsirikiuos viena eile ar tikėtis, kad žmonės turės visiškai tokius pat pomėgius kaip ir jūs. Lygiai taip kaip ir poros, besiruošdamos santuokai, turi po truputį augti ir bręsti tam, kad galėtų visą laiką būti kartu ir tvirtai mylėti vienas kitą. Taigi, jūs taip pat galite augti ir palaipsniui pamėgti kolegų draugiją.

Tai įgyvendinti išties įmanoma. Yra keletas paprastų dalykų, kuriuos galite padaryti, kad sustiprintumėte ryšį su savo kolegomis, net ir su tais, kurie veda jus iš kantrybės. Visų pirma tam, kad pamėgtumėte savo kolegas nereikia, kad jų elgesys kaip nors pasikeistų, reikia, kad pasikeistų mūsų mąstymas ir nusistatymas. Jūs viską kontroliuojate, nepaisant to, ar kažkas jums patinka ar ne. Kad ir ką jie bedarytų, tai neprivers jūsų jų pamėgti, jeigu jūs to nenorite ir atvirkščiai.

Kitą savaitę pasirinkite vieną bendradarbį, kurio anksčiau nemėgote ir pasistenkite jį pažinti, pamėgti. Išmėginkite rekomenduojamas tam priemones ir vos per kelias savaites pamatysite, kaip jūsų santykiai pasikeitė.

Daugiau laiko praleiskite su tuo asmeniu, kurio, kaip jūs teigiate, nemėgstate. Dažnai būna, kad mes nežinome, kas mums patinka ir mėgstame tai, ką žinome. Kaip sakoma, panašumas gimdo susižavėjimą. Deja, mes linkę laikytis atokiau nuo tų žmonių, kurių, kaip mes esame įsitikinę, nemėgstame ir nesuteikiame nei menkiausio šanso pakeisti tokį nusistatymą.

Pagalvokite apie vieną dalyką, kas be galo jus žavi žmoguje, net jei kartais tas dalykas jums sukelia pyktį. Ar tas žmogus moka save gerai „išreklamuoti“? Galbūt tas žmogus labai pasitiki savimi? Arba jam puikiai sekasi su klientais? Atkreipkite dėmesį į pozityvius dalykus ir panaudokite juos savo pranašumui.

Pasistenkite įsijausti į kito kailį. Išties yra nemažai tokių, kurie kolektyvuose elgiasi negražiai ar nedraugiškai, nes tai savotiškas būdas save apsaugoti. Pabandykite sužinoti, ką tas žmogus bando apsaugoti. Galbūt jis nepasitiki savimi? Arba galbūt dėl kažko nerimauja? Problema slypi daug giliau. Pabandykite iš elgesio tai iššifruoti. Kai tai pavyks, jūs būsite daug pozityviau nusiteikęs ir jausite nuolankumą vienas kito atžvilgiu.

Užmegzkite glaudesnį ryšį. Raskite laiko ir būdų sugriauti sieną, stovinčią tarp jūsų. Jūs galite tiesiogiai imti ir pasakyti: Aš manau, kad nevykusiai pradėjome bendravimą ir norėčiau, kad viskas pasikeistų“. Taip pat galite pasirinkti ir netiesioginį būdą ir pasiteirauti, kaip jūsų kolegai sekasi su nauju projektu. Jūs turite kažkaip parodyti, kad stengiatės atnaujinti tarpusavio santykius.

Darykite mažus dalykus. Kartu pasivaikščiokite ir nepamirškite pasakyti gero vakaro“ prieš paliekant biurą. Beje, pasisiūlykite ką nors nupirkti tam žmogui, jei susiruošėte į Starbucks. Palaikykite akių kontaktą susitikimuose. Visi šie smulkūs gestai parodo tai, kad jūs priklausote tai pačiai grupei, o jeigu jau taip yra – mes turime vienas kitam patikti ir rūpintis.

Kai kurie žmonės, kuriais užvis labiausiai žavimės pasaulyje, dažnai nukreipia mus netinkama linkme. Kai patinka koks nors žmogus, dažniausiai mes atkreipiame dėmesį į teigiamas to žmogaus savybes nei į jų keistenybes. Laikui bėgant, pradedama suprast, kodėl tas žmogus mums patinka. Taigi, išsirinkite vieną žmogų, kurį nuo šiol mėgsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)