Jie į pirmą vietą iškėlė tarpusavio ryšius. Lyderiai, kuriems sekasi, ne tik plėtoja verslą, jie plečia ir stiprina ryšius. Jie skiria laiko ir klientams, ir kolegoms, ir pavaldiniams. Jie neapleidžia ir asmeninių santykių. Tai reikalauja nemažai energijos, bet tie, kuriems sekasi, negaili tam laiko ir pastangų. Domėjimasis tuo, ką kiti mąsto ir daro, yra didesnis paskatinimas nei atlyginimas.

Jie visur ieško prasmės. Svarbu suvokti, kokia gyvenimo, darbo, verslo prasmė. Juk stambiųjų įmonininkų verslas, gamyba vienaip ar kitaip veikia visą pasaulį.

Jie turi puikų humoro jausmą. Ir nors patys vadovauja rimtiems darbuotojams, humoras padeda išspręsti daug problemų. Tyrimai rodo, kad juokas, pozityvus mąstymas stiprina imuninę sistemą, sumažina streso lygį, skausmo pojūtį. Humoras taip pat mažina depresiją, pyktį. Taip pat tyrimai rodo, kad teigiamos emocijos didina atsparumą ir pasitenkinimo gyvenimu jausmą.

Jie elgiasi tvirtai ir ryžtingai. Kad pasiekimai būtų maksimalūs, jie suburia efektyvią komandą, domisi jos poreikiais. Jie supranta, kad negali visko atlikti vieni, tačiau tuo pačiu puikiai žino, kaip plėtoti savo talentą, unikalias savybes, įgūdžius.

Jie sugeba valdyti pesimistines mintis. Jie susitelkia į tai, ką gali kontroliuoti. Žino, kad „ir tai praeis“. Jie moka priimti nesėkmes, supranta, kad jos ilgai nesitęs. Jie sugeba taip sutvarkyti savo veiklą, kad viena nesėkmė nepaveiktų viso verslo ir gyvenimo.

Jie sugeba patys susikurti sėkmę. Atkaklumas siekiant užsibrėžtų tikslų padeda įgyvendinti ilgalaikius projektus. JAV West Pointo karo akademijoje buvo atliktas tyrimas, kurio tikslas buvo išsiaiškinti, kurie naujokai kadetai baigs studijas, kurie iškris. Tyrimas parodė, kad tie, kurie liko, nebuvo nei atletiškesni, nei gabesni – jie turėjo tvirtesnį nusistatymą, buvo drąsesni, ištvermingesni. Ir tai turėjo didesnę reikšmę nei intelekto koeficiento lygis.

Lyderiai, kuriems sekasi, aistringai siekia tikslo, nesitraukia ištikus nesėkmėms ir jų nesusieja su savo asmeninėmis savybėmis.

Jie moka kontroliuoti savo energiją. Jimas Loehras, veikalo „Kaip išugdyti lyderį“ bendraautorius, idealų pasirodymą apibūdina kaip ilgalaikį, nepertraukiamą sėkmingą pasirodymą. Lyderiai, kuriems sekasi, pripratę kontroliuoti ir suvaldyti energijos išeikvojimą ir moka greitai atsigauti. Profesijose, kurios lydimos streso, išsekimas neišvengiamas, bet tikri lyderiai žino, kada reikia sustoti ir pailsėti.

Lyderis – tai toks žmogus, paskui kurį jūs eitumėt į tokią vietą, kur nedrįstumėte eiti vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)