Svarbiausia susivienijimo paskirtis – bendrame stende eksponuoti savo kūrinius, o kartu ir tarptautiniu mastu stiprinti lietuviško dizaino, apskritai Lietuvos, įvaizdį, su kaupu pasiteisino.

Pastaruoju metu lietuviškojo dizaino kūrėjų bendruomenėje vis dažniau pastebima, kad ir Lietuvoje stiprėja susidomėjimas jų kūryba. Tačiau iki šiol net ir Vilniuje nebuvo tinkamai pristatomi originalūs lietuvių dizainerių darbai, o patys kūrėjai menkai jautė vietinį kontekstą.

Kaip sako viena „Daiktų viešbučio“ įkūrėjų, dizainerė Dalia Mauricaitė, laikui bėgant keleto kasmetinių rengiamų skirtų lietuviško dizaino populiarinimui – Kalėdinio Daiktų Turgaus, Dizaino Savaitgalio – jau nebepakako, kad lietuvių dizainerių darbai būtų tinkamai įvertinti bei rastų deramą vietą ten, kur jie ir gimsta – Lietuvoje.

Todėl, pasak D.Mauricaitės nuo rugsėjo mėnesio „Daiktų viešbutis“ keičia savo veiklos pobūdį ir, remiantis „Lithuanian Design Block“ patirtimi, siekia tapti ne tik kūrybine platforma dizaineriams bei nedidelėms dizaino grupėms, bet ir suteikia jiems galimybę eksponuoti savo darbus, stebėti klientų reakcijas, pristatyti naujoves, išparduoti prototipus, optimaliomis sąlygomis dalyvauti užsienio parodose.

Norintys susipažinti su lietuviško dizaino naujovėmis, kviečiami užsukti į kasmetinį Kalėdinį Daiktų Turgų, kuris vyks gruodžio 15 – 16d. „Lithuanian Design Block“ erdvėje, T. Ševčenkos g. 16a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)