1. Nupurtykite.

Prieš įžengdami į namus ar biurą, prie durų nupurtykite šlapią skėtį, laikydami jį nukreiptu žemyn antgaliu. Prie durų paieškokite skėčių stovo arba vietos, kurioje laikomi kitų lankytojų „priklydę“ skėčiai. Tuomet ten pasidėkite ir savąjį. Jeigu dvejojate, paklauskite sekretorės, kur būtų galima padėti šlapią skėtį.

2. Dydis – svarbu.

Išsirinkite skėtį, kurio gabaritai netrukdytų kelyje sutinkamiems praeiviams. Jei važinėjate visuomeniniu transportu arba vaikščiojate pėsčiomis, atminkite, kad didžiulis skėtis žmonių grūstyje nėra laikomas maloniu elgesiu.

3. Šlapią skėtį laikykite ant grindų.

Tuščia kėdė ar kiti baldai nėra tinkama vieta laikyti šlapią skėtį. Jei važiuojate traukiniu ar autobusu, pastatykite skėtį tiesiai ir prilaikykite rankomis arba laikykite jį tarp kojų. Restorane paprašykite padavėjo jį kur nors padėti, kol pavalgysite. Viso to tikslas yra laikyti skėtį atokiai, siekiant nesušlapinti kitų žmonių.

4. Būkite atidūs prasilenkdami.

Jeigu prasilenkiate su žmogumi, kuris taip pat nešasi skėtį, vadovaukitės nerašyta mandagumo taisykle kilstelti arba nuleisti skėtį taip, kad nebaksteltumėte kitam žmogui į ranką, pilvą ar nesužeistumėte akių, ir kad jūsų skėčiai nesusidurtų tarpusavyje.

5. Išeidami nesumaišykite skėčių.

Dauguma skėčių iš pirmo žvilgsnio atrodo panašūs, todėl išeidami iš pastato įsitikinkite, kad tai tas pats juodas skėtis, kurį atsinešėte įeidami pro duris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)