Vonia

Tikslas. Įkvepiantis, ryškus vonios kambarys derinant drąsius geometrinius raštus ir spalvas.

Kaip jį pasiekti? Rinkitės tapetus su ryškiais grafiniais raštais – visa kita derinkite prie jų. Būkite drąsūs, bet vadovaukitės intuicija. Geriausi yra viniliniai tapetai, tačiau jei jūsų vonios kambarys ventiliuojamas, jie nebūtini. Pavyzdžiui, galima išklijuoti sienas geltonai ir mėlynai languotais tapetais – išklijavus susidarys jūros bangos spalvos įspūdis. 

Pačią vonią nudažykite šviesiausia tapetuose figūruojančia spalva (pvz., geltona), taip pat ta pati spalva gali atsikartoti spintelių elementuose, tik svarbu, kad jos būtų ne per daug (geriausia, jei spintelė bus stiklinė, o geltoni tik rėmai). 

Mediniai baldai taip pat tinka, jie tarsi įrėmina tapetus. Grindjuostes drąsiai dažykite ryškiomis spalvomis – balta jau nebemadinga. Grindų raštas turėtų būti stambesnis nei sienų, antraip kambarys atrodys perkrautas.

Miegamasis

Įsirenkite prabangų buduarą: dažydami sienas naudokite blunkančios spalvos (ombré) efektą ir akcentuokite ryškiausią spalvą.

Tikslas. Blunkančios spalvos metodu išdažius sienas ir akcentuojant ryškiausią spalvą įsirengti prabangų buduarą.

Kaip jį pasiekti? Sienas dažykite ombré technika, kad išgautumėte blunkančios spalvos efektą. Išsirinkite tris tos pačios paletės spalvas (tamsią, šviesią ir pereinamą), ir jomis išdažykite sienas, pradėdami nuo grindjuosčių, kurias nudažykite sodriausiu atspalviu. Nebijokite grindjuosčių dažyti ryškiai, nes blankios spalvos netiks.

Ombré efektą atkartokite rinkdamiesi lovos pagalvėles, o prabangaus princesės buduaro atmosferą dar labiau sustiprins sagomis puoštas galvūgalis ir aksominės velenėlio formos pagalvės.

Nepamirškite auksinių detalių – šiuo atveju tai šviestuvas, naktinis stalelis ir šlepetės. Štai ir turite svajonių miegamąjį – kaip iš pasakos.

Svetainė

Derindami mėlyną ir žalią spalvas įsirenkite vešlų sodą primenančią svetainę.

Tikslas. Įrodyti, kad sugebate derinti mėlyną ir žalią spalvas ir įrengti vešlų sodą primenančią svetainę su augmenijos motyvais.

Kaip jį pasiekti? Jei norite, kad jūsų svetainė primintų botanikos sodą ir užmiesčio viešbutį, išsirinkite vieną žalios ir vieną mėlynos spalvos atspalvį. Rinkdamiesi svetainės apdailą ir baldus, naudokite kelis tonus iš kiekvienos paletės. Nebijokite naudoti plataus spalvų spektro, spalvas maišykite, atsispirkite norui kruopščiai derinti. Sienas ir langų rėmus nudažykite tamsiai, sofos pagalvėlės lai būna įvairių raštų ir atspalvių (neperžengiant minėtų dviejų spalvų palečių). Temą vystykite akcentuodami sluoksnius ir tekstūrą.

Virtuvė

Akcentuodami ryškiais raštais puoštas degto molio plyteles, žaisdami spalvomis įsirenkite skoningą, nesenstančią virtuvę.

Tikslas. Išeksponuoti degto molio plyteles ir žaidžiant spalvomis įsirengti skoningą, nesenstančią virtuvę.

Kaip jį pasiekti? Pradėkite nuo didžiausio sienos ploto, šiuo atveju tai sienelė tarp darbastalio ir spintelių – būtent čia turi būti daugiausiai raštų ir spalvų. Tada išsirinkite degto molio plyteles, kurios šiuo metu yra itin madingos, ir ne veltui – jos atrodo tarsi senovinės, išlikusios per kelis amžius. Jos kiek pablukusios, lyg nutrintos, tad jomis praktiška išklijuoti ir sienas, ir grindis. 

Pasirinkite vieną spalvą sienoms ir tris ar keturias kitas spalvas spintelių fasadams, stalui ir kitiems baldams. Jei paveldėjote bevertę virtuvę su spintelėmis iš laminato, nudažykite jų fasadus virtuvei skirtais dažais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)