Visada maloniau ir patogiau dirbti ant kieto, stabilaus paviršiaus. Jau nekalbant apie tai, kad pjaustymo lentelė dar ir apsaugo virtuvės paviršius nuo pažeidimų. Vis dėlto apie pačią svarbiausią šio įrankio paskirtį dauguma nė nenutuokia.

Pjaustymo lentelė virtuvėje reikalinga tam, kad užtikrintų šeimininkams patogią ir saugią vietą dirbti su peiliu. Ji turi būti pakankamai didelė, tvirta ir stabili. Lentelė jokiu būdu negali slysti ar būti išlinkusi. Dažniausiai pjaustymui skirti paviršiai gaminami iš įvairios medienos, rečiau iš plastiko. Tačiau pjaustymo lenta neturi būti per kieta, antraip darbo metu labai greit atšimpa peiliai.

Lentelių būna įvairaus dydžio ir formų, jos gali būti su įvairiausiomis pakabinimui skirtomis rankenomis, o gali būti ir be jų. Tačiau „klasikine“, taisyklingiausia pjaustymo lentele laikoma tokia, kuri turi ilgą ir plačią ertmę per visą siauresnį darbinio paviršiaus šoną.

Pjaustymo lentelė

Mažai kas žino, bet tokia rankena turi dar vieną svarbią funkciją. Kiekviena šeimininkė ar šeimininkas pjaustydami produktus anksčiau ar vėliau susiduria su problema, kad net stengiantis labai tvarkingai nubraukti supjaustytą maistą į dubenį, puodą ar keptuvę, jie dažnai byra ne ten, kur reikia, bet barstosi į šonus, krenta ant grindų. O juk galima supjaustytą maistą nustumti į indą per plačią ertmę-rankeną – ji tam ir yra skirta. Jei namuose tokią lentelę jau turite, išbandykite pirmai progai pasitaikius. Pamatysite, kaip palengvės gaminimo procesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)