1. Kaip lengvai nulupti virtą kiaušinį?

Lengvai ir lygiai nulupti virtus kiaušinius padės citrinų sultys. Tiesiog į puodą, kuriame verdate kiaušinius, įmeskite kelias skilteles citrinos ir šiek tiek pavirkite. Vietoje citrinos skiltelių taip pat galite naudoti sodą.

2. Putojančio vyno burbuliukai

Novate.ru duomenimis, jei išsigaravusiam putojančiam vynui norite grąžinti burbuliukus, įmeskite į butelį keletą džiovintų razinų ir palikite pusvalandžiui. Natūralus cukrus šiam gėrimui grąžins skonį ir burbuliukus.

3. Per kieta tešla

Jei rankomis gaminant koldūnus, tešla gavosi pernelyg kieta, tuomet į verdantį vandenį su koldūnais įpilkite stiklinę šalto vandens.

4. Ledinis desertas

Iš tiršto vaisinio jogurto galite pasigaminti sveiką ir skanų šaldytą desertą. Norėdami jį paruošti, sukrėskite jogurtą į konditerinį maišelį ir išspauskite jį nedideliais lašais ant kepimo popieriaus. Kepimo popierių su jogurto lašais įdėkite vienai valandai į šaldiklį. Tiek laiko pakaks, kad jogurtas virstų skaniais šaldytais saldainiais.

5. Persūdyta sriuba

Nerūdijančio plieno indai - geras pasirinkimas

Išgelbėti persūdytą sriubą nėra sudėtinga. Pavyzdžiui, į puodą galite įmesti keletą stambių gabalų bulvių, jas pavirti 10 minučių, o tuomet sutrinti. Jei sriuba vis tiek sūroka, įberkite šiek tiek cukraus.

6. Kaip laikyti sūrį?

Sūris yra organiškas produktas ir jam reikia oro. Per plastikinę plėvelę oras nepateks, todėl sūris gali sugesti. Jei nenorite, kad taip atsitiktų, sūrį laikykite suvyniotą į pergamentinį popierių.

7. Kaip atšviežinti daržoves?

Sausas šaldytuvo oras ištraukia drėgmę iš daržovių ir vaisių, todėl jie vysta ir genda. Grąžinti drėgmę daržovėms padės ledinis vanduo ir šviežios bulvės. Pripilkite į dubenį vandens, įmeskite į jį pusę bulvės ir pamerkite morkas, ridikėlius ar salierus. Po pusvalandžio daržovės bus tinkamos valgyti.

8. Sulipusi druska

Kad druska nuo drėgmės nesuliptų į gabalus, į druskinę įberkite šiek tiek ryžių. Ryžiai sugers drėgmės perteklių ir druska nevirs akmens gabalais.

9. Verdančio vandens purslai

Ant puodo su verdančiu vandeniu uždėkite medinį šaukštą. Tai neleis purslams taškytis, net jei vanduo intensyviai virs.

10. Prapjautas sūris

Kad šaldytuve neapdžiūtų prapjautas sūris, novate.ru redaktoriai rekomenduoja prapjautą vietą patepti sviestu, margarinu ar kitais riebalais. Tokiu būdu galima laikyti bet kokį kietąjį sūrį su vaškine plutele.

11. Svogūnas šaldiklyje

Jei norite pjaustydami svogūną neverkti, prieš tai 10 minučių jį reikėtų palaikyti šaldiklyje.

12. Pieno produktų saugojimas

Jūs galite pratęsti pieno produktų galiojimo laiką, jei užkirsite kelią bakterijų dauginimuisi pakuotės viduje. Bakterijos nebesidaugins, jei sukursite vakuumą. Tai galite padaryti apvertę indelį aukštyn kojomis.

13. Kaip suskystinti medų?

Medus yra vienas iš tų maisto produktų, kurį galima laikyti kelis metus. Vienintelis trūkumas tas, kad su laiku medus tirštėja ir drumstėja. Reanimuoti medų padės mikrobangų krosnelė. Pasirinkite vidutinę galią ir 30 – 40 sekundžių pakaitinkite joje medų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)