Kaip rašoma novate.ru, krištolinis ar stiklinis indas dedamas į puodą su verdančia mėsa tik tam, kad mėsa būtų kuo minkštesnė, švelnesnio skonio. Krištolo taurelė ar stiklinė puode yra garantas, kad mėsa neišsausės. Kaip tai veikia? Iš tiesų viskas gana paprasta. Pati taurelė ar stiklinė atlieka signalizacijos funkciją.

Esmė tokia, kad įdėjus taurelę į sultinio puodą, esant aukštai temperatūrai, ji ims vartytis, šokčioti, daužytis į puodo sieneles. Pasigirdęs garsas bus ženklas virėjui, kad pats laikas sumažinti virimo temperatūrą, kad puodo turinys nekunkuliuotų. Vos taurelė mėsos puode nustoja šokčioti, tai – ženklas, kad virimo temperatūra tinkama, ne per aukšta.

Po kiek laiko taurelė vėl ims skleisti garsus. Tai – eilinis signalas, kad reikia dar kartą sumažinti viryklės kaitrumą. Tokiu būdu, atsižvelgiant į taurelės skleidžiamus garsus, viryklės kaitrumas mažinamas tol, kol visiškai išjungiama. Kokia tokio virimo būdo nauda? Pastoviai mažinant kaitrumą, mėsa neišsausės, ji bus sultinga ir gardi.

Žinoma, jeigu jūs turite specialų termometrą, galite apsieiti be taurelės puode. Optimali mėsos virimo temperatūra yra 75–95 laipsniai C, ją palaipsniui reikia mažinti. Tiesa, verdant mažesnėje nei 85 laipsnių temperatūroje, virimo procesas truks gana ilgai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)