Viską išneškite

Pradėkite nuo vieno kambario – iš jo išneškite visus aksesuarus ir suskirstykite juos į tris grupes. Pirmoje grupėje turėtų atsirasti nenaudojami daiktai (paaukoti, išmesti, perdirbti), antroje – sentimentų nesukeliantys ir tiesiog užimantys vietą daiktai, o trečioje – brangūs ir reikalingi daikčiukai. Atgal į kambarį pradėkite nešti daiktus iš trečios grupės, ir vėliau, jeigu prireiks, iš antrosios.

Mažiau yra daugiau

Jei prie brangaus daikto pastatysite pigų ir nereikšmingą, brangiojo vertė iš karto sumažės, todėl teisingai išdėstykite, parodykite svarbius ir turinčius reikšmę daiktus taip pabrėždami jų svarbą ir grožį.

Kuo didesnis – tuo geriau

Kuomet perkate detales namams, visuomet rinkitės vieną didelį daiktą vietoje kelių mažų daikčiukų. Mažos detalės tarsi apkrauna namus, kai tuo tarpu didelės išsiskiria ir atrodo svarbios. Jeigu jūs norite pakelti aksesuarą, galite pastatyti jį ant krūvos knygų kietais viršeliais.

Vienetinis

Detalės ir aksesuarai jūsų namuose turėtų būti išskirtiniai, o ne visų kaimynų matyti vietiniame prekybos centre. Puoškite namus architektūriniais sendaikčiais, suvenyrais iš kelionių, unikaliomis detalėmis, rastomis gamtoje, ar bet kuo, kas patrauktų svečių dėmesį. Pirkite blusturgiuose, vietiniuose išpardavimuose, sendaikčių krautuvėlėse – vietose, kur parduodami vienetiniai daiktai, puikiai tiksiantys jūsų interjerui.

Nepersistenkite

Neprikraukite aksesuarų specialiose patalpose - virtuvėje, vonios ar darbo kambaryje. Jei vis dėlto norite padekoruoti tokias patalpas, puoškite funkcionaliomis detalėmis, pavyzdžiu pastatykite tuščias stiklines ir pridėkite į jas ryžių, vatos padelių, sąvaržėlių ir panašiai.

Augalai ir gėlės

Norėdami pagyvinti kambarį, pastatykite jame augalų, vazoninių gėlių ar pamerkite skintų. Kiek tik įmanoma venkite dirbtinių augalų savo namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)