Jei norite suprasti, kas tai – natūrali medžiaga, ar nitroceliuliozė – vadovaukitės trimis toliau pateiktais patarimais iš portalo novate.ru.

1. Išbandymas adata

Šio tikrinimo būdo parduotuvėje nepritaikysite: jis tinkamas tik tokiu atveju, jei klausimų sukėlęs gaminys priklauso jums. Taigi, susiraskite vidutinio storumo adatą ir pamėginkite ja perdurti neaiškios kilmės medžiagą kokioje nors nepastebimoje vietoje. Išvadą padaryti gana paprasta: jei adatą įbesti sunku, jūsų rankose – gaminys iš odos, o jei ji eina it per sviestą, tikėtina, kad susidūrėte su odos pakaitalu.

2. Tempimas ir stebėjimas

Antra metodika puikiai pritaikoma ir parduotuvėje. Tereikia paimti gaminį į rankas ir pamėginti jį ištempti, tada atleisti ir vėl ištempti. Šiuos veiksmus galite kartoti tiek kartų, kiek manote esant reikalinga, tačiau svarbiausia – atidžiai stebėti, kokį poveikį tempimas daro medžiagai. Dalykas tas, kad odos pakaitalas (ypač jei jis prastos kokybės) ypač gerai išsitempia ir ganėtinai sunkiai susitraukia. Natūrali oda ir tempiasi, ir traukiasi bemaž vienodai.

3. Testas su vandeniu

Norinti išsiaiškinti, ar konkretus daiktas pagamintas iš natūralios, ar iš dirbtinės odos, galima atlikti testą su elementariausiu vandeniu. Šis tikrinimo būdas lygiai toks pat nesudėtingas, kaip ir pirmieji du. Tereikia susidrėkinti vandeniu pirštą ir juo patrinti medžiagą, dėl kurios kilo neaiškumų. Jeigu vanduo gana lengvai susigeria, greičiausiai tai oda. Atminkite, kad daugelio rūšių dermatinas apskirtai nesugeria vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)