Kodėl lipdukai nebelimpa? Viskas labai paprasta. Reguliariai naudojant lipdukus, jų jungiamieji elementai atsipalaiduoja ir nebeužtikrina gero sukibimo. Be to, lipdukuose nuolat kaupiasi įvairios šiukšlės: siūlai, dulkės, pūkai, naminių gyvūnų plaukai ir pan. Tai trukdo lipdukų puselėms sukibti.

Kai lipdukai nebelimpa, dauguma žmonių tokius batus ar drabužius neša taisyti arba tiesiog juos išmeta. Tačiau to daryti nereikia: jūs patys nesunkiai galite grąžinti lipdukams sukibimą, pasitelkę po ranka esančias priemones – degtukus arba žiebtuvėlį bei vandenį.

Lipdukų „remontu“ geriausia užsiimti vonios kambario praustuvėje, paleidus šalto vandens srovę. Pastarosios reikia dėl saugumo, kad nenusidegintumėte pirštų. Be išvardytų priemonių, jums taip pat prireiks sutelkto dėmesio ir šiek tiek miklumo. Jei lipdukai yra aplipę šiukšlėmis, taip pat pasiruoškite pincetą ir kelis vatos pagaliukus.

Batų lipdukai

Iš pradžių pincetu ir vatos pagaliukais kruopščiai ištraukiame iš lipdukų visas minkštas ir kietas šiukšlytes. Tai pati ilgiausia, tačiau būtina procedūra. Kai siūlai, plaukai ir pūkai bus pašalinti, patikrinkite, ar lipdukai nepradėjo geriau kibti. Gali būti, kad antrojo etapo jums nebeprireiks.

Jei lipdukų sukibimas jūsų netenkina, vonioje paleidžiame šalto vandens srovę ir uždegame žiebtuvėlį ar degtuką. Braukome ugnele per kietąją lipduko pusę. Viską reikia daryti taip, kad plastikiniai kabliukai susitrauktų ir susiriestų, bet neužsidegtų. Jei įsipliekstų stipresnė ugnis, iš karto užgesinkite ją po vandens srove.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)