Floristė pažingsniui rodo, kaip patiems pasigaminti tvarų kalėdinį vainiką, kurio pagrindinis akcentas – nešiojimui nebetinkamas, tačiau kažkada labai mėgtas megztukas.

„Vainiko kūrimas prasideda nuo apvalaus karkaso pasigaminimo. Jį lengviausia išsikirpti iš kartono. Vainiko pagrindo formavimas vyksta naudojant senų laikraščių ar žurnalų lapus, kuomet iš jų formuojamos gniūžtės, kurios karštų klijų pagalba klijuojamos prie vainiko pagrindo. Popieriaus glamžymas labai patinka vaikams, taigi į į šį procesą jie mielai įsitraukia. Vainiko pagrindas sutvirtinamas lipnia juostele ir toks apvalus karkasas gali tarnauti ne vieną šventinį sezoną,“ – pranešime žiniasklaidai pasakoja floristė.

Vienas maloniausių ir smagiausių gamybos etapų – vainiko dekoras. Jam floristė naudoja savo mėgtą megztuką, kuris nešiojimui nebetinkamas, tačiau gali pasitarnauti kūrybiniam procesui. Megztuku aptraukus vainiko pagrindą, prasideda visas vainiko puošimas. Tam floristė naudoja pušies ir eglės šakeles, kalėdinius žaisliukus, kankorėžius, kurie suteikia vainikui šventiškumo.
„Visas medžiagas, kurias naudosime šiam darbui, galima susirinkti namuose“, – sako floristė.

Pasiteiravau, o kiek kainavo pagaminti tokį vainiką.
„Šio vainiko gamyba praktiškai nekainavo - vainiko karkasui buvo naudojamas kartonas iš nereikalingos dėžės, puikiai pasitarnavo nebenešiojamas megztukas, seni laikraščiai ir žurnalai. Dekoruojant norėjau tvariai būdu panaudoti nebenaudojamas dekoracijas – žaisliukus. Minimaliai kainavo tik kanceliarinės priemonės – lipni juosta ir karšti klijai, kurių užtenka ilgam“, – Delfi Gyvenimui atsakė E. Pratapienė.

Anot floristės, šį vainiką pasigaminti nesudėtinga ir į procesą gali įsijungti visa šeima. Galbūt, kiek sudėtingesnė dalis, pripažino, – tolygiai ištempti megztuko medžiagą ant vainiko karkaso.

„Kadangi šiuo atveju megztukas buvo su išmegztu raštu, norėjosi, kad vainike šis raštas matytųsi ir puoštų patį gaminį“, – pastebėjo.


Kalėdinį vainiką galima kabinti ant namų durų, papuošti langą ar kitą jaukią namų erdvę. Floristė Erika kviečia pasimėgauti kūrybiniu procesu ir savo namuose susikurti jaukią, švenčių laukimo atmosferą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)