„Dabar mes ruošiamės adventiniam periodui. Kas yra Adventas? Tai 4 savaitės iki Kalėdų, kada kiekvieną sekmadienį uždegama po vieną žvakę ant adventinio vainiko. Adventinis vainikas – tai apskritimas, simbolizuojantis mūsų gyvenimo begalinį ratą, nėra pradžios, nėra ir galo. Tai amžinybės simbolika, mūsų praėjusių metų, nes sausio pirmąją prasideda ir vėl kiti metai“,- sako V. Grigaliūnienė.

Florisčių teigimu, Advento puošybai dažniausiai naudojamos natūralios, neblizgios medžiagos, nes dar šventės nėra, dar Jėzus negimė. Dažnai tai būna įvairūs kankorėžiai, riešutai, simbolizuojantys išmintį, cinamono lazdelių ar kiti ryšulėliai, kurie simbolizuoja sukauptą patirtį ir žinias. Uogos ir vaisiai – vaisingumą.

Anot V. Grigaliūnienės, Advento vainiko puošyboje gali atsispindėti visi įspūdžiai ir malonūs prisiminimai, ką mes patyrėme per praėjusius metus. Gal kažkur keliavome, gal gimė vaikelis. Viską galima sudėti į unikalų ir vienintelį tos šeimos adventinį vainiką.

Tradicinio adventinio vainiko kūryba žingsnis po žingsnio.

Pirmiausia turime pasirūpinti vainiko pagrindu. Jį galite pasidaryti patys iš šieno arba šakų. Bet jeigu nenorite terliotis, už kelis litus galite įsigyti didesniame prekybos centre.

Dar mums reikės karštų klijų pistoleto, žnyplių, floristinės vielutės, žvakių, daug įvairių rūšių kankorėžių ir kitokių natūralių medžiagų - džiovintų apelsinų, cinamono lazdelių, anyžių, gilių, šakelių.

Pirmiausia prie vainiko pagrindo tvirtinsime žvakes. Tam į žvakės apačią įsmeigti 4 vielutes, ką nesunkiai padarysite vieną galą pakaitinę virš žvakės liepsnos.

Dabar žvakę tiesiog įsmeikite į vainiko pagrindą.

Atėjo metas klijuoti kankorėžius, o jų reikės daug. Pasiruoškite karštų klijų pistoletą. Kai jis įkais, po vieną klijuokite kankorėžius prie vainiko pagrindo.

Tvirtai prispauskite, kad gerai priliptų.

Taip apklijuokite visą vainiką.

Dabar vainiką galite dekoruoti gilėmis, cinamono ar sukarpytų šakelių ryšulėliais, kurie simbolizuoja žinias ir patirtį.

Nepamirškite riešutų - išminties simbolio. Taip pat įvairių kvepiančių detalų - anyžių, džiovintų citrusinių vaisių.

Galite uždėti kelis žalius akcentus - kėnio ar pušies šakeles, jos vainikui suteiks gaivumo.

Vainikui gyvumo suteiks lengvos šakelės, kurias galite padekoruoti auksiniais dažais ar pabarstukais.

Štai ir vainikas! „Gėlių virtuvės“ kūrėjos linki Jums ramaus švenčių laukimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)