2006 m. išleista K.Best knyga „Design Management: Managing Design Strategy, Process and Implementation“ sulaukė didelio tarptautinio pasisekimo ir yra išversta į 12 kalbų. Paskutinė dizaino vadybos ekspertės išleista knyga – 2010 m. rinkoje pasirodžiusi „The Fundamentals of Design Management“. Šiuo metu autorė baigia ruošti naujausios savo knygos, kuri bus pristatyta kitais metais, leidimą.

Iš JAV kilusi K.Best yra D.Britanijos Karališkosios menų akademijos narė, dėstė dizaino vadybą Kūrybinių industrijų universitete (University for the Creative Arts) bei vadovavo tyrimams, vykdomiems Inholando taikomųjų mokslų universiteto (Inholland University of Applied Sciences) medijų, prekių ženklų, reputacijos ir dizaino vadybos centre.

K.Best ekspertiškumas apima architektūrą, interjerą ir prekių ženklus, o paskaitų ir dalyvavimo festivaliuose geografija - Europą, JAV ir Kiniją. Ji yra konsultavusi tokius prekių ženklus kaip „Starbucks“, „Orange“, garsius architektų biurus ir kt.

„Dizaino vadybos reikšmė tolydžio auga – vis daugiau organizacijų įtraukia jį į sprendimo priėmimų procesą, tačiau tai itin specifinė disciplina. Norint kurti vertę ir inovacijas, verslo organizacijoms tuo pat metu tenka ne tik gerinti savo produktų ir paslaugų dizainą, bet kartu galvoti apie vartotojų ir klientų gyvenimo kokybę, palaikyti ir remti jų ekosistemas, o taip pat gauti pelną ir prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo“, - sako K.Best vizitą organizuojančio VDA Dizaino inovacijų centro vadovas Marius Urbanavičius.

Lietuvoje dizaino vadyba yra viena iš naujausių magistro studijų programų, kurią nuo 2011 m. vykdo VDA UNESCO kultūros vadybos ir kultūros politikos katedra. 2013 m. balandžio mėn. Nidos meno kolonijoje VDA, bendradarbiaudama su Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje, Aalto universitetu, Laplandijos universitetu ir ISM Vadybos ir ekonomikos universitetu, surengė pirmąjį tarptautinį dizaino vadybos seminarą.

Šią vasarą buvo įgyvendinti dizaino vadybos projektai, kurių pirmieji prototipai ir idėjos buvo sukurti kūrybinių dirbtuvių Nidoje metu. VDA dizaino vadybos studentų darbų portfelyje jau yra su restoranu „Kitchen“ įgyvendintas projektas „Įkvepiančios Nidos restorano istorijos, pagaminta speciali šokolado serija ir inovatyvūs lietpalčiai su Nidos žemėlapiu.

Nidos seminaro patirtis įkvėpė ir naują paslaugų dizaino iniciatyvą Lietuvoje – „Sticky service“. Taip pat artimiausiu metu bus išleistas teorinių ir praktinių atvejų leidinys „Nidos tarptautinio dizaino vadybos ir kūrybinių dirbtuvių tekstai“, kurį galima laikyti pirmąja dizaino vadybos mokymo priemone Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją