Ir viena, kai visas šis „gėris“ nukrenta ant plytelių, kurias galima greitai nuvalyti. Visai kitaip nutinka, kai virtuvėje yra kilimas. Tokiu atveju jį teks bent jau siurbti, o daugiausia – valyti.

Ir čia galite pagalvoti, kad istorija „kam reikalingas kilimas virtuvėje“ – akivaizdi pabaiga.

Bet ne. Pasirodo, kilimas virtuvėje gali suteikti nepakartojamo jaukumo jūsų patalpai ir suteikti jai pikantiškumo.

Kokį kilimą rinktis virtuvėje

Renkantis tinkamą kilimą virtuvei reikia išanalizuoti kuo daugiau esamų modelių savybių ir žinoti, kurios savybės jums bus naudingiausios.

Kilimas virtuvėje

Dydis

Virtuvės kilimėliai skirstomi į kelias kategorijas pagal jų dydį:

Kilimėliai yra ilgi, ploni. Jie idealiai tinka didelio eismo intensyvumo koridoriams.

Pavyzdžiui, virtuvės takelis, skirtas virtuvės salai ir aukštoms baro kėdėms, turėtų tęstis 40 cm už baro ar prekystalio krašto, kad būtų galima patogiai įsitaisyti.

Jei perkate kilimėlį, kuris tilptų po virtuvės stalu, apsvarstykite tokį, kuris iš abiejų pusių tęstųsi 20–40 cm už stalo krašto.

Tai leis ir priekinėms, ir galinėms kėdžių kojoms atsiremti į kilimą, kad jos nesvyruotų.

U formos kilimėliai dažnai naudojami priešais virtuvės kriaukles, o plokščiąja puse remiasi į pirštą. Toks išdėstymas sukuria subalansuotą vaizdą, nes kilimas yra vienoje linijoje su kriaukle, ir užtikrina patogumą gaminantiems maistą ar plaunantiems indus.

Lengvas valymas

Pagalvokite apie lengvai valomus virtuvės kilimėlius. Protingas pasirinkimas – skalbimo mašinoje plaunami plokščio pynimo medvilniniai kilimėliai.

Iš natūralaus pluošto, pavyzdžiui, džiuto, bambuko ar sizalio, pagamintus kilimėlius taip pat lengva skalbti rankomis ir jie yra pakankamai patvarūs, kad atlaikytų didelį kojų aktyvumą.

Vaikščiojimas palieka dėmes. Apsvarstykite poliesterio arba polipropileno kilimus. Pirma, jie yra nedegūs, o tai puikiai tinka virtuvėje.

Tai labiausiai paplitę kilimai, skirti naudoti namuose ir lauke, be to, juos lengviausia valyti. Jūsų kilimas bus tvarkingas, jei naudosite stiprias valymo procedūras, pavyzdžiui, balinimą ar sausą valymą.

Dizainas

Kilimas virtuvėje

Jei jums įdomu, kaip jūsų kilimas atrodys virtuvėje, atsižvelkite į šiuos patarimus:

Jei jūsų virtuvėje nėra daug spalvų, rinkitės ryškų kilimą. Tai gerokai pagyvins erdvę. Kilimą taip pat galite priderinti prie spintelių ir grindų dangos.

Raštai turėtų derėti prie jūsų namų interjero. Tai reiškia, kad galite rinktis geometrinius raštus, kutuotus kraštus ar bet kokį kitą jūsų interjerui tinkantį dekorą.

Kilimas turėtų neslysti

Kokį kilimėlį galite pasitiesti savo virtuvėje? Geras virtuvinis kilimas turėtų turėti neslystantį pagrindą. Kai kurie kilimėliai turi guminio putplasčio pagrindą, užtikrinantį stabilumą.

Jei jau turite virtuvinį kilimėlį be šios savybės, o jūsų virtuvės grindys yra iš linoleumo, poliruotos kietmedžio arba lygių keraminių plytelių, pravartu investuoti į neslystantį kilimėlį.

Kilimas virtuvėje

Privalumai

Kilimėlis yra minkštas ir užtikrina apsaugą, nesvarbu, ar tai būtų žema temperatūra, ar nelaimingi atsitikimai. Jei ant plytelėmis išklotų grindų numesite stiklinę, ji greičiausiai suduš.

Kilimas išgelbės jus nuo būtinybės jį keisti.

Be to, apie kilimą virtuvėje verta pagalvoti, jei turite problemų su nugara.

Jei nenorite dengti visų virtuvės grindų, įsigykite nedidelį kilimėlį arba kiliminę dangą ir padėkite ją priešais kriauklę arba stalviršį, kur praleidžiate daugiausia laiko stovėdami.

Trūkumai

Kilimus daug sunkiau valyti nei plyteles ar betoną, be to, dėl intensyvaus eismo jie būna riebaluoti, nusidėvėję ir suplyšę.

Dėl to jūsų virtuvė gali atrodyti ne tokia švari ir gaivi.