1. Gaminate ketaus keptuvėje
Daugelis patiekalų kepami ketaus keptuvėje, bet pomidorai rūgštūs, todėl nuo metalinės keptuvės apkars, jausis metalo prieskonis. Vienintelis variantas – įberti daug druskos į ketaus keptuvę. Jei šis variantas ne prie širdies, pomidorus geriausia gaminti nerūdijančio plieno puoduose ir keptuvėse (arba padengtuose nerūdijančio plieno sluoksniu induose).
2. Pjaustote netinkamu peiliu
Šviežius pomidorus geriausia pjaustyti dantytu peiliu. Dantyta geležtė puikiai perpjauna pomidoro odelę ir nepaverčia pomidoro minkšta mase.
3. Nenulupate odelės
Jei patiekalo recepte nurodyta, kad pomidorus reikia sutrinti, būtinai nulupkite odelę. Lengviausias būdas tai padaryti: išskobkite kotelius, tada 15 s panardinkite pomidorus į verdantį vandenį, paskui iš karto sudėkite juos į šaltą vandenį. Po šios procedūros žievelė lengvai nusilups.
4. Gaminate vis tuos pačius senus gerus patiekalus
Pomidorai – daug pritaikomi, iš jų galima pagamint įvairiausių patiekalų. Pvz., paskrudinkite jautienos kepsnelius ant grotelių, pakepkite vyšninius pomidorus, kad išryškėtų jų saldumas, tada lėto virimo puode išvirkite iš jų padažą. Arba kepkite pomidorus orkaitėje (200 laipsnių kaitrumo) 6–8 valandas. Jie sudžius, išryškės jų skonis – turėsite gardutėlį priedą ant picos ar makaronams.
5. Nepasūdote pomidorų
Sunokę pomidorai turi daug sulčių – gardu, jei valgote sumuštinį, bet nepatogu, jei kepate sūrų pyragą su pomidorais. Kad pyragas nebūtų šlapias, svarbu pasūdyti pomidorus – tada išsiskirs skystis. Supjaustytus pomidorus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, pabarstykite druska ir palikite apie 10 min. Nuspauskite pomidorus ir galite toliau gaminti.
6. Būtinai termiškai juos apdorojate
Termiškai neapdoroti pomidorai irgi skanūs, be to, jų galima dėti ne vien į salotas, padažus ar ant sumuštinių. Sutarkuokite pomidorus per burokinę tarką (odelė atsiskirs), iš minkštimo, alyvuogių aliejaus, smulkinto česnako ir šviežių smulkintų baziliko lapelių sumaišykite gardų, gaivų padažą.