Apklausus didžiausio buities technikos ir elektronikos prekybos tinkle „Topo centras“ dirbančius ekspertus, pateikiame patarimus, kaip nesuklysti įsigyjant šį vieną svarbiausių buities technikos prietaisų.

1. Stengiamasi fiziškai apsilankyti visose parduotuvėse.

Ši tendencija ypač matoma vidutinio dydžio ir mažesniuose miestuose, nes dažnai buities technikos parduotuvės yra netoli viena kitos. Ekspertams tenka matyti sutrikusius žmones - apsilankius daugiau nei dviejose parduotuvėse, šaldytuvų gamintojai ir jų modeliai pradeda maišytis, nes tenka įvertinti daug skirtingos informacijos. Todėl reiktų įvertinti, kiek laiko prekės paieškoms šeima gali skirti, ir rinktis specializuotas ar didesnį asortimentą turinčias parduotuves.

2. Paviršutiniškos žinios apie savybes.

Dažnai pirkėjai turi ribotai laiko pasidomėti būsimu pirkiniu, todėl pasitiki draugų ar pažįstamų patirtimi. Šaldytuvas patenka tarp rečiausiai keičiamos buities technikos, todėl šioje srityje nedirbančių žmonių nuomonę reiktų vertinti kritiškai. Nors dažnas pirkėjas žino apie energetines klases, tačiau tikros jų naudos, t.y. kiek toks šaldytuvas sumažins elektros sąnaudas nežino. Ekspertai gali greitai suskaičiuoti šiuos skirtumus ir paprastai pataria nesureikšminti vien šio parametro ir suskaičiuoti realią piniginę naudą, nes dažnai skirtumai tarp energetinių klasių gali būti nereikšmingi.

3. Pagrindinis kriterijus – kaina.

Net ir gerai pasirengę pirkėjai, nesvarsto brangesnių gamintojų dėl to, kad jiems kaina atrodo per didelė. Ypač dažnai šią klaidą daro jaunos šeimos ir neįvertina, kad jie perka prietaisą, kurį kasdien naudos bent penkerius metus, o jo kaina dažnai nesiekia nė pusės jų turimo išmaniojo telefono kainos.

Apžiūrint šaldytuvus savarankiškai dažnai sunku suprasti, kodėl už panašaus dydžio ir energetinės klasės šaldytuvą reikia mokėti brangiau, nors juos naudojantys žmonės gali kasdien mėgautis patvarumu, išskirtiniu dizainu, ergonomika ir daugybe smulkmenų, apie kurias kiti gamintojai nepagalvojo. Sprendimas išsirinkus brangesnį nei planuota pirkinį – naudotis lizingu, kuris dabar dažnai siūlomas be pabrangimo ir sutarties sudarymo mokesčių.

4. Matyti didelį vaizdą.

Naujakuriai, kurie savo namų įrengimo rūpesčius patiki dizaineriams ir renkasi šaldytuvą pagal tai, kiek jam buvo numatyta vietos, dažnai papuola į spąstus, nes šiam prietaisui nebūna palikta pakankamai vietos: per mažas ir nuolat perkrautas šaldytuvas gali kelti kasdieninį nepasitenkinimą. Kuomet butas įrengiamas savarankiškai, renkantis šaldytuvą reiktų nusimatyti, kokia bus kitų buities prietaisų spalva, nes pvz. baltas šaldytuvas gali nederėti prie metalo spalvos orkaitės.

5. Neteisingas naudojimas

Pirkiniu dažnai nusivylę žmonės, dažnai neatidžiai klauso patarimų ir greitai nusivilia savo naujuoju pirkiniu. Pavyzdžiui, nusipirkus šaldytuvą, kuriame neįdiegta bešerkšnė šaldymo sistema, ima drėkti laikomi maisto gaminiai. Taip paprastai nutinka dėl to, kad maistas liečiasi prie galinės šaldytuvo sienelės, nors renkantis ekspertai visuomet apie tai įspėja.

Tinkamiausias kelias renkantis šaldytuvą – nusistatyti svarbiausius kriterijus ir klausti savęs, kas dabartiniame šaldytuve patiko, o kas jūsų netenkino. Taip pat pasirengti namų darbus - žinoti šaldytuvo talpą bei išsimatuoti, kiek naujam pirkiniui galite skirti vietos. Visuomet kritiškai vertinkite neprofesionalų pateikiamą informaciją, būkite atviri su parduotuvių konsultantais, o jei abejojate – drąsiai klauskite ir bendraukite.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)